NaslovnicaVijestiOdgajateljica otrovala 25 djece u vrtiću u Kini, pogubljena je

Odgajateljica otrovala 25 djece u vrtiću u Kini, pogubljena je

U Kini se izvršava više smrtnih kazni nego u ostatku svijeta zajedno

Odgajateljica iz dječjeg vrtića u Kini, Wang Yun, je pogubljena zbog trovanja 25 djece.

Incident se dogodio u vrtiću u Jiaozuou u ožujku 2019. godine, a Wang Yun je osuđena na smrtnu kaznu u rujnu 2020. Sud je utvrdio da je Wang iz osvete otrovala kašu djece stavljajući natrijev nitrit. Djeca su bila pod nadzorom drugog odgajatelja s kojim je ona imala prethodnu svađu.

Većina djece koja su bila otrovana se relativno brzo oporavila, ali jedno dijete je preminulo deset mjeseci kasnije zbog zatajenja više organa uzrokovano trovanjem.

Wang Yun, tridesetdevetogodišnjakinja, prvobitno je osuđena na devet mjeseci zatvora zbog namjernog nanošenja povreda, ali je kasnije viši sud promijenio kaznu i odredio smrtnu kaznu, prema izvješću Sky News.

Wang se neuspješno žalila na smrtnu kaznu. U službenom priopćenju suda navedeno je da je 39-godišnjakinja pogubljena u četvrtak.

Prije incidenta u vrtiću, Wang Yun je dva godine ranije otrovala svog supruga istom supstancom koju je kupila putem interneta. Suprug je preživio s lakšim povredama.

Podaci o pogubljenjima u Kini nisu službeno dostupni, ali neovjerene informacije ukazuju na to da se u Kini izvršava više smrtnih kazni nego u ostatku svijeta zajedno. Metak u potiljak je najčešći način izvršenja smrtne kazne, dok se u nekim slučajevima koristi i smrtonosna injekcija.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare