Ortodoksni Židovi namjeravaju zabraniti spominjanje Isusa kao Boga u Izraelu

Neki ultraortodoksni Židovi namjeravaju zabraniti spominjanje Isusa kao Boga i naviještanje Evanđelja u Izraelu jer je to protivno njihovim uvjerenjima.

Mogu li sljedbenici Isusa biti kažnjeni za dijeljenje evanđeoskih poruka u Izraelu?

Dva ultraortodoksna židovska člana Knesseta, Moshe Gafni i Yaakov Asher, predložili su zakon kojim bi se zabranio bilo kakav pokušaj uvjeravanja ljudi u Izraelu da prihvate Isusa kao Mesiju i Boga.

Zakon bi kažnjavao prekršitelje zatvorskom kaznom. Ovo bi moglo izazvati nesuglasice između Izraela i američkih evanđelista, koji su među najvećim pristašama države Izrael.

VIDI OVO: Judaizam: Što vjeruju Židovi?

Kako piše izraelski portal All Israel News, prema prijedlogu tog zakona “svatko tko govori o kršćanskoj vjeri i poziva na nju bit će u zatvoru 3 godine.”

Bivši američki veleposlanik za međunarodnu vjersku slobodu Sam Brownback upozorio je da je zakon prijetnja slobodi govora i vjerskim slobodama.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i njegova stranka Likud odbacili su takva kršenja slobode govora i vjerskih sloboda te uvijek vjerovali da se u Izraelu mora dopustiti zastupanje i izražavanje čak i nepopularnih stavova te da prava vjerskih i etničkih manjina moraju biti zaštićena vladavinom zakona.

NAJNOVIJE!