Roditelji, zabranite djeci da gledaju Squid Game: Učenici osnovne škole su kopirajući seriju zgrozili nastavnike

Squid Game je možda jedna od najpopularnijih Netflixovih serija ikad, ali i jedna od najkontroverznijih. Zabranjena je za djecu mlađu od 15 godina.

Osnovna škola apelira na roditelje da zabrane djeci da gledaju seriju Squid Game jer učenici kopiraju nasilne scene.

Squid Game je možda jedna od najpopularnijih Netflixovih serija ikad, ali i jedna od najkontroverznijih.

Južnokorejska serija u kojoj se stotine zaduženih sudionika natječe za novčanu nagradu, pritom prolazeći kroz šest zadataka preživljavanja, našla se na udaru kritika učitelja koji se brinu da bi djeca mogla kopirati neke izazove. Naime, epizode ove serije sadrže vrlo nasilne scene u kojima se natjecatelji ubijaju ili teško ranjavaju.

Osnovna škola John Bramston u Ilfordu poslala je pismo roditeljima u kojem iskazuju zabrinutost jer se dio učenika koji su gledali seriju pretvaraju da pucaju jedni u druge na školskom igralištu, piše The Independent.

Serija je zabranjena za mlađe od 15 godina

“Dragi roditelji, zapazili smo da velik broj naših učenika gleda Squid Game na Netflixu. Primijetili smo da povećan broj djece počinje kopirati ove igre na igralištu, što dovodi do sukoba. Djeca koja gledaju tu seriju izložena su prizorima nasilja i ona koja se tako ponašaju na igralištu neće se tolerirati”, stoji u pismu.

U apelu roditeljima navodi se i da serija s razlogom ima oznaku upozorenja da je zabranjena za mlađe od 15 godina.

“Nije primjerena za učenike u osnovnoj školi. Roditelji svakog djeteta koje oponaša takvo ponašanje bit će pozvani u školu i primijenit će se sankcije. Budite svjesni opasnosti ovog TV programa za vašu djecu i primijenite pozitivno ponašanje. Pretvaranje da pucate jedni u druge nije prikladno niti prihvatljivo. Molimo vas da nas podržite u zaštiti naše djece”, piše u nastavku apela.

U međuvremenu, druga škola u Kentu počela je nuditi dodatne lekcije o nasilju i šteti koju ono uzrokuje kao odgovor na popularnost ove serije, prenosi Index.

Squid Game izvorno je napisan 2008. godine, ali je trebalo više od 10 godina da se prikaže.