NaslovnicaVijestiStudent u Kanadi ušao na predavanje i izvadio nož: Izbodeni su profesor...

Student u Kanadi ušao na predavanje i izvadio nož: Izbodeni su profesor i dvoje studenata

Profesor i dvoje studenata izbodeni su nožem tijekom predavanja o rodnim pitanjima na sveučilištu u Kanadi. Student koji je počinio zločin je priveden.

Profesor i dvoje studenata izbodeni su u srijedu tijekom predavanja o rodnim pitanjima na Sveučilištu u kanadskom gradu Waterloou.

Zamjenica Regionalne policijske službe Waterloo, Shaena Morris, rekla je da “u ovom trenutku nema daljnje prijetnje javnoj sigurnosti ni u studentskom kampusu ni izvan njega u široj zajednici”, prenosi AP.

Nick Manning, pomoćnik potpredsjednika komunikacija Sveučilišta Waterloo, identificirao je osumnjičenika kao člana “sveučilišne zajednice”, ali je odbio potvrditi da je osoba student. Dodao je i da se ubod nožem dogodio na predmetu filozofije, koji se, prema internetskoj stranici Sveučilišta, fokusira na rodna pitanja.

U bolnicu su prevezeni profesor i dvoje studenata s teškim ozljedama, ali izvan životne opasnosti. U prostoriji je tada bilo oko 40 studenata.

Šef policije Waterlooa, Mark Crowell, rekao je da je osumnjičenik, s kojim je policija razgovarala, želio dati “izjavu” o rodnom identitetu.

Nekoliko studenata pokušalo je zaustaviti napad, uključujući bacanje stolica na osumnjičenog, dok su drugi pobjegli iz prostorije. Osumnjičenik se prvo predstavljao kao žrtva prije nego što ga je policija identificirala i uhitila.

Crowell je rekao da su vlasti primijetile porast incidenata motiviranih mržnjom prema LGBTQ+ zajednici.

Yusuf Kaymak, student koji pohađa satove rodnih pitanja, opisao je napad za CTV News. “Tip je zapravo ušao i pitao učitelja je li on profesor, on je rekao ‘da’. Zatim je tip izvadio nož i nakon toga su svi samo istrčali”, rekao je Kaymak te dodao da je u predavaonici u to vrijeme bilo oko 40 studenata.

Nastava zakazana za srijedu navečer u Hagey Hallu, gdje se dogodio napad, otkazana je, ali sve ostale aktivnosti kampusa nastavit će se kao i obično, objavilo je sveučilište.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare