TikTok mami djecu i mlade da se podvrgnu operaciji promjene spola

TikTok videozapisi s hashtagom #Trans pregledani su nekoliko milijardi puta, a prikazuju mlade ljude koji su se podvrgnuli operacijama promjene spola. 

Zagovornici djece koji se protive trans-ideologiji upozorili su na rizike dopuštanja djeci da koriste TikTok, osobito dok se gomilaju dokazi da ih se mami da uzimaju eksperimentalne blokatore puberteta i podvrgavaju se operacijama za uklanjanje bitnih dijelova tijela.

TikTok mami djecu i mlade s opasnim videozapisima

Prema analizi Daily Maila u nedjelju, TikTok videozapisi s hashtagom #Trans pregledani su više od 26 milijardi puta. Takvi videozapisi često prikazuju mlade ljude koji na zabavan, bezbrižan način dokumentiraju različite faze podvrgavanja eksperimentalnim hormonima i operacijama koje nepovratno mijenjaju tijelo, piše Christian Post.

Popularna aplikacija navodno je bila najviše preuzeta aplikacija u Velikoj Britaniji prošle godine. Roditelji u Velikoj Britaniji sve su zabrinutiji da aplikacija potiče zarazu, mameći ranjive mlade ljude da se identificiraju kao suprotni spol. TikTok-ove vlastite brojke otkrivaju da su više od 25% korisnika TikTok-a oni u dobi od 15 do 25 godina i djeca u dobi od 4 do 15 godina, koja koriste uslugu u prosjeku 69 minuta dnevno.

VIDI OVO: TikTok izlaže djecu moru videa o seksu i uporabi droga

Skupine koje kritiziraju transrodnost kažu da širenje ideologije na društvenim mrežama dovodi mlade ljude u ozbiljnu opasnost, s obzirom na to kako se promovira kao najnoviji trend.

Stephanie Davies-Arai iz Transgender Trenda rekla je da je TikTok “iznimno utjecajan i pun je videa koji medicinsku tranziciju prikazuju kao cool i napetu”.

Tehnologija ima moć utjecati na djecu

Istraživačka blogerica Jennifer Bilek, koja piše za The 11th Hour naglasila je da tehnologija ima moć utjecati na sve, a posebno na djecu, na način na koji nisu ni svjesni.

“Internetski trgovci koriste tu moć da nam prodaju nezadovoljstvo samim sobom, a zatim i lijekove za to nezadovoljstvo. Djeca su manje opremljena od odraslih da shvate što im se događa, pogotovo kada se marketing događa na njihovim vlastitim društvenim mrežama. Ne možemo kontrolirati pristup djece svim mainstream medijima, ali naša je odgovornost kao odraslih zaštititi ih od grabežljivih trgovaca na njihovim tehnološkim platformama”, dodaje Bilek.