NaslovnicaVijestiTri profesora u Ujedinjenom Kraljevstvu dobila otkaz zbog svojih uvjerenja

Tri profesora u Ujedinjenom Kraljevstvu dobila otkaz zbog svojih uvjerenja

Tri nova slučaja profesora koji su dobili otkaz zbog njihovih uvjerenja zabilježena su u Ujedinjenom Kraljevstvu, prema izvještaju Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians.

Jedan od tih slučajeva, koji je privukao međunarodnu pozornost, odnosi se na Joshuu Sutcliffea, profesora iz Oxforda, koji je dobio otkaz zbog navodnog “pogrešnog” oslovljavanja “transrodnog učenika” i “neprimjerenog dijeljenja svojih kršćanskih uvjerenja”, prema BBC-u.

Ovi slučajevi samo naglašavaju rastući trend otpuštanja učitelja zbog njihovih uvjerenja, kako u Velikoj Britaniji, tako i u drugim zemljama, ističe Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians.

Sve češće se javljaju slučajevi zločina iz mržnje u Njemačkoj, Španjolskoj i drugdje. Na primjer, nedavno je došlo do namjernog ubojstva propovjednika evanđelista Hatuna Tasha u Velikoj Britaniji.

Također, Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians najavio je da radi na produkciji novog dokumentarca o autocenzuri među kršćanskim studentima u Europi.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare