Žena završila na respiratoru nakon što je pojela ribu
Foto: Pexels

Žena je završila na respiratoru i zamalo izgubila život nakon što je pojela ribu kupljenu na lokalnoj tržnici. Imala je sepsu i bubrezi su joj otkazivali.

Laura Barajas (40) u četvrtak je podvrgnuta operaciji koja joj je spasila život nakon višemjesečnog boravka u bolnici.

“Svima nam je jako teško. To je užasno. Ovo se moglo dogoditi bilo kome od nas”, rekla je Laurina prijateljica Anna Messina.

Messina je rekla da se Barajas, koja ima 6-godišnjeg sina, razboljela nekoliko dana nakon što je pojela ribu koju je kupila na lokalnoj tržnici u San Joseu i pripremila je za sebe kod kuće, prenosi Dnevnik.hr.

“Zamalo je izgubila život. Bila je na respiratoru”, rekla je Messina.

“Stavili su je u medicinski induciranu komu. Prsti su joj bili crni, stopala crna, donja usna crna. Imala je sepsu i bubrezi su joj otkazivali”, dodala je.

Messina kaže da je Barajas bila zaražena Vibrio vulnificusom, potencijalno smrtonosnom bakterijom koja se nalazi u sirovoj morskoj hrani i morskoj vodi, piše NY Post.

“Tom bakterijom možete se zaraziti ako pojedete nešto što je njome kontaminirano, a drugi je način da posjekotinu ili tetovažu izložite vodi u kojoj živi ta bakterija”, rekla je stručnjakinja za zarazne bolesti UCSF-a dr. Natasha Spottiswoode. Rekla je da je to posebno zabrinjavajuća infekcija za one sa slabim imunološkim sustavom.

Postoji otprilike 150 do 200 slučajeva Vibro vulnificusa prijavljenih svake godine, prema CDC-u. Otprilike jedna od pet zaraženih osoba umire.

Messina je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi pomogla prijateljici da pokrije sve medicinske troškove i prilagodi se na novi život. Do nedjelje ujutro prikupljeno je više od 39.000 dolara.

“Nije ni znala da će joj taj jednostavni čin zauvijek promijeniti život”, rekao je donator.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare