NaslovnicaVijestiSvijetŽena završila na respiratoru nakon što je pojela ribu kupljenu na tržnici

Žena završila na respiratoru nakon što je pojela ribu kupljenu na tržnici

Žena je završila na respiratoru i zamalo izgubila život nakon što je pojela ribu kupljenu na lokalnoj tržnici. Imala je sepsu i bubrezi su joj otkazivali.

Laura Barajas (40) u četvrtak je podvrgnuta operaciji koja joj je spasila život nakon višemjesečnog boravka u bolnici.

“Svima nam je jako teško. To je užasno. Ovo se moglo dogoditi bilo kome od nas”, rekla je Laurina prijateljica Anna Messina.

Messina je rekla da se Barajas, koja ima 6-godišnjeg sina, razboljela nekoliko dana nakon što je pojela ribu koju je kupila na lokalnoj tržnici u San Joseu i pripremila je za sebe kod kuće, prenosi Dnevnik.hr.

“Zamalo je izgubila život. Bila je na respiratoru”, rekla je Messina.

“Stavili su je u medicinski induciranu komu. Prsti su joj bili crni, stopala crna, donja usna crna. Imala je sepsu i bubrezi su joj otkazivali”, dodala je.

Messina kaže da je Barajas bila zaražena Vibrio vulnificusom, potencijalno smrtonosnom bakterijom koja se nalazi u sirovoj morskoj hrani i morskoj vodi, piše NY Post.

“Tom bakterijom možete se zaraziti ako pojedete nešto što je njome kontaminirano, a drugi je način da posjekotinu ili tetovažu izložite vodi u kojoj živi ta bakterija”, rekla je stručnjakinja za zarazne bolesti UCSF-a dr. Natasha Spottiswoode. Rekla je da je to posebno zabrinjavajuća infekcija za one sa slabim imunološkim sustavom.

Postoji otprilike 150 do 200 slučajeva Vibro vulnificusa prijavljenih svake godine, prema CDC-u. Otprilike jedna od pet zaraženih osoba umire.

Messina je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi pomogla prijateljici da pokrije sve medicinske troškove i prilagodi se na novi život. Do nedjelje ujutro prikupljeno je više od 39.000 dolara.

“Nije ni znala da će joj taj jednostavni čin zauvijek promijeniti život”, rekao je donator.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare