NaslovnicaVijestiUmrla Sarah Young, misionarka i autorica knjige "U Tvojoj prisutnosti"

Umrla Sarah Young, misionarka i autorica knjige “U Tvojoj prisutnosti”

Sarah Young, autorica popularnih knjiga dnevnih pobožnosti, kao što je “U Tvojoj prisutnosti”, umrla je u 77. godini života.

Prema tweetu koji je objavila Mission to the World, organizacija u kojoj je služila kao misionarka, autorica je “mirno preminula” u četvrtak poslijepodne.

“Duboko smo ožalošćeni saznanjem o smrti Sarah Young, misionarke MTW-a i autorice knjige ‘Jesus Calling’ i brojnih drugih pobožnosti”, objavila je Mission to the World na Twitteru.

Komemoracija je planirana za 9. rujna u Kristovoj prezbiterijanskoj crkvi u Nashvilleu, Tennessee.

Sarah je iza sebe ostavila supruga i kolegu misionara Stephena Younga, dvoje djece i dvoje unučadi.

Rođena 1946., diplomirala je na koledžu Wellesley 1968. i stekla magisterij iz biblijskih studija i savjetovanja na Covenant Theological Seminary u St. Louisu, Missouri.

Služila kao misionarka … ali i bila meta kritičara

Sarah je sa svojim suprugom služila kao misionarka u Japanu i Australiji kroz Mission to the World, koja je službeni misijski odbor Prezbiterijanske crkve u Americi.

Njezino najpoznatije djelo je Jesus Calling, 365-dnevna posveta izvorno objavljena 2004., koja je prodana u desecima milijuna primjeraka i proglašena “Kršćanskom knjigom godine” 2013. i 2018.

Uspjeh pobožnosti doveo je do drugih djela, a u Hrvatskoj je poznata po knjizi pobožnosti “U Tvojoj prisutnosti“.

Sarah je bila i meta kršćanskih kritičara, kao što je istaknuti bloger Tim Challies, koji je upozorio u postu iz 2015. da je Jesus Calling “duboko zabrinjavajuća knjiga” koja “oponaša okultne prakse”.

Challies je citirao što je Sarah napisala: “Odlučila sam slušati Boga s olovkom u ruci, zapisujući sve što vjerujem da je govorio. Osjećala sam se neugodno prvi put kad sam ovo probala, ali primila sam poruku. Bio je kratak (…) Obrađivao je teme koje su bile aktualne u mom životu: povjerenje, strah i blizina Bogu. Odgovorila sam pisanjem u svoj molitveni dnevnik.”

“Ovo nije daleko od prakse poznate kao ‘automatsko pisanje’ koju Wikipedia opisuje kao ‘čin pisanja bez izravnog udjela svijesti ili volje čovjeka, za koje se vjeruje da potječu s podsvjesne razine ili od nekog duhovnog ili nadnaravnog izvora”, napisao je tada Challies. “Ova se praksa uvelike razlikuje od davanja biblijskog otkrivenja gdje je Bog djelovao kroz misli, osobnosti, pa čak i istraživanje autora.”

Prošli tjedan izdavačka tvrtka Thomas Nelson objavila je da se Sarahino fizičko zdravlje naglo pogoršalo i pozvali su ljude da se mole. Sarah je svoju misiju na zemlji završila u četvrtak.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare