Nesvakidašnji događaj: Vjenčali se i krstili dijete u bolničkoj sobi

Nesvakidašnji događaj dogodio se u bolničkoj sobi u Poljskoj. Mladi par se vjenčao i istovremeno krstio svoje novorođenče.

Tjedan dana nakon poroda, Anna je prvi put držala sina u naručju. Bio je to i dan njezina vjenčanja i krštenja novorođenčeta. Divan dan za obitelj! Ali sve se dogodilo na bolničkom krevetu …

Porod u najgorem stanju

Anna ima cističnu fibrozu. Bolest je sve više udaljava od života. Dijete je rodila u vrlo teškom zdravstvenom stanju.

Sin Mateusz rođen je zdrav. Trudnoća i porođaj bili su joj iznimno teški, dijelom i zbog toga što joj je program liječenja bio obustavljen na devet mjeseci zbog trudnoće. Za to vrijeme njezino se stanje drastično pogoršalo.

“Želim živjeti za svoju obitelj, vidjeti svog sina kako raste”, napisala je na web stranici na kojoj je prikupljala sredstva za svoje liječenje.

Niezwykła ceremonia w jednym z łódzkich szpitali. Anna od lat walczy z mukowiscydozą, nieuleczalną chorobą, która jej…

Objavljuje ŁódźUtorak, 18. siječnja 2022.

Pacijenti su joj davali svoje lijekove

Njezina pluća su mogla biti presađena, no stručnjaci kažu da bi to za nju značilo sigurnu smrt. Njezini liječnici to nisu mogli dopustiti. Umjesto toga, u pomoć su priskočili i drugi koji, poput nje, boluju od cistične fibroze i odlučili joj dati dozu vlastitog lijeka.

Sada, zahvaljujući prikupljanju sredstava, Anna će ponovno moći započeti liječenje. U kratkom vremenu prikupljeno je više od 200.000 eura, što je dovoljno za jednogodišnju terapiju s dvije vrste lijekova koje morate platiti u Poljskoj. S njima će ponovno moći pravilno disati.

Vjenčanje i krštenje na bolničkom krevetu

“Stalni udisaji, obilje lijekova i bolovi moja su svakodnevica. Međutim, unatoč mnogim teškim trenucima, nikada nisam odustala. Uvijek sam imala snage i odlučnosti boriti se za normalan, sretan život. Dugi niz godina u mojoj borbi podržavao me moj voljeni zaručnik s kojim sam odlučila zasnovati obitelj”, piše Anna. I stvorili su obitelj … u bolnici!

Vjenčanje i krštenje na bolničkom krevetu
Foto: Instagram/Agata Młynarska

Prekrasnu vjenčanicu od čipke i dugi veo posudila joj je medicinska sestra. I premda su se u prostoriji umjesto crkvenih zvona čuli zvuci medicinske opreme, u očima Anne i njezina supruga bila je prava radost.

Istovremeno su krstili sina kojeg je majka toga dana prvi put držala u rukama.

“Zbog naše životne drame odlučili smo se vjenčati i krstiti sina u bolnici. Imali smo sve: haljinu, bijeli veo, haljinu za krštenje, nevjerojatnu ljubav i suze radosnice. Odlučili smo to učiniti jer nismo znali i još uvijek ne znamo što nam donosi sutra …” izjavila je.

NAJNOVIJE!