Vjernici zgroženi idolom u Rimu

Uznemireni vjernici su izjavili kako je taj prizor svim kršćanima jednostavno strašan.

Od sada pa do ožujka 2020. godine u službi izložbe koja slavi slavni grad Kartagu, na ulazu u rimski Koloseum postavljen je divovski kip drevnog božanstva Kanaanaca i Kartažana, Moleka. Molek je stravično okrutno božanstvo koje zahtjeva ubijanje djece kao čin obožavanja.

Mnogi su vjernici zgroženi postavljanjem ovog zastrašujućeg idola u rimski Koloseum jer je to mjesto, sveto mjesto zbog svete i prolivene krvi mnogih zaklanih kršćana.

VIDI OVO: MNOGI JE KRŠE: Evo što znači Božja zapovijed: Ne pravi sebi lika… nemoj imati drugih bogova uz mene

Katolički portal Lifesitenews izvijestio je o uznemirenim hodočasnicima koji su se javili rekavši kako je taj prizor svim kršćanima jednostavno strašan. ‘Toliko smo bili uzbuđeni jer ćemo vidjeti Koloseum. No na ulazu nas je dočekao poganski idol Molek. Svi koji dolaze u Koloseum moraju proći pokraj njega. To je ruganje mučeništvu ranih kršćana’, kazala je hodočasnica Alexandra Clark zatečena viđenim.

Ime poganskog božanstva Moleka zapisano je u Bibliji, a spominje se i u mnogim drugim kulturama. Starogrčki povjesničari zabilježili su da je paljenje žive djece pred ovim božanstvom bila uobičajena praksa u Kartagi, prenosi Dnevno.hr..

VIDI OVO: 4 opasna idola kojima se suvremeni kršćani klanjaju

Molek se također nekoliko puta spominje u knjizi Levitskog zakona u kojem je strogo zabranjeno žrtvovati djecu.