Vođa crkve tvrdi da je demon ušao u njega dok je ubijao ljude i djecu
Foto: Twitter

Dennis Rader ubio je 10 ljudi, uključujući i dvoje djece, u Wichiti u Kansasu tijekom 17 godina. Serijski ubojica voli sebe nazivati ‘BTK’, skraćeno od “bind, torture and kill”, odnosno “vezanje, mučenje i ubojstvo”, a uhićen je 2005. godine.

– Kako bi čovjek poput mene, član crkve koji je podignuo obitelj, mogao izaći iz kuće i učiniti ovakve stvari – rekao je novinaru Larryju Hattebergu u intervjuu.

– Znam da ovo nije kršćanski, ali mislim da je demon u meni – rekao je Rader te dodao kako je demon ušao u njega dok je bio jako mlad.

PROČITAJTE: Tko su demoni i kako mogu nauditi čovjeku?

Na pitanje ima li kakvih osjećaja prema 10 žrtava koje je ubio, rekao je da ima “osjeća puno toga prema njima”.

– Mislim da je to više osjećaj postignuća – rekao je u intervjuu.

Rader je bio vođa Luteranske crkve u Kansasu, a ubojstva je uspješno krio od svoje supruge i dvoje djece. Istaknuo je kako je svoju “mračnu stranu” počeo doživljavati kad je bio u osmom razredu, a kako ga je do ubojstva dovela želja za slavom i moći.

Nedavno je svoju životnu priču ispričao profesorici forenzične psihologije na Sveučilištu u DeSalesu Katherine Ramsland koja je objavila knjigu – ‘Ispovijesti serijskog ubojice: Neispričana priča Dennisa Radera’. Svi prihodi koje je Ramsland dobije idu obiteljima žrtava ubojice.

U knjizi je Rader objasnio kako je trebala biti i 11. žrtva koju je htio objesiti u njezinom domu, no uhićen je prije toga. O cijelom planu je napisao čak tri i pol stranice teksta.

Pročitajte cijeli članak >