Jedan od Bethelovih vođa slavljenja, Sean Feucht, prozvao je Instagram i Twitter zbog cenzuriranja kršćanskih sadržaja, poput biblijskih stihova i videozapisa slavljenja. 

Sean Feucht

U petak, Sean Feucht izrazio je svoje misli na Twitteru u vezi toga kako društveni mediji cenzuriraju kršćanski sadržaj. S njegovom objavom nalazi se fotografija cenzure biblijskih stihova, koji su objavljeni na Twitteru i koje je objavio viši vođa crkve Bethel. Kasnije je objavljeno da je korisnički račun Benija Johnsona ukinut. 

„Taj korisnički račun ne postoji“, piše na Twitteru kada poželite potražiti Johnsonov profil, @prayfor5, koji ima više od 32.000 sljedbenika. 

Posljednja objava Benija Johnsona na Twitteru bio je biblijski stih Psalma 34, 14: „Kloni se od zla, a čini dobro, traži mir i idi za njim“! 

VIDI OVO: Instagram označava kršćansko slavljenje kao ”štetan sadržaj”

Videozapisi slavljenja 

Druga objava na Twitteru Seana Feuchta kaže: „Zbog toga sam došao u Ameriku! Instagram sada moje videozapise slavljenja klasificira kao ”štetne ili lažne informacije”!

Dva cenzurirana videozapisa bila su naslovljena ”Slavljenje usprkos nemirima u St. Louisu” i ”OKUPLJANJE NADE kod spomen-obilježja Georgea Floyda”. Na oba videozapisa vidi se kako ljudi različitih rasa slave i mole se, bez obzira na prosvjede koji su nastali zbog smrti Georgea Floyda. 

”Vođa sam u zajednici vjernih. Također sam i umjetnik i imamo službe misija i slavljenja”, rekao je Sean u svome razgovoru za Fox vijesti. ”Jedna od stvari koje sam radio, otkako su počeli nemiri u SAD-u, jest to da smo na mnogim mjestima željeli da se zajedno okupe Afroamerikanci, bijelci, Hispanci i Azijati, kao ujedinjena koalicija ljudi, koji se mole i slave i koji prosvjeduju na miran način“. 

”Društveni mediji trebaju više mira” 

Umjetnik, koji je i osvajač mnogih nagrada, poziva platforme društvenih medija neka pokažu njegove objave koje promoviraju mir i Isusa. 

”Ne samo da ”velike tehnološke kompanije” blokiraju videozapise slavljenja, sada blokiraju i biblijske stihove o miru. Ako se slažete s time da društveni mediji trebaju više mira, više slavljenja i manje cenzuriranja Isusovih sljedbenika, objavite to na društvenim medijima”, napisao je.