Naslovnica Svjedočanstva Životne priče Vodoinstalater potrošio više od 480 tisuća kuna za pomoć potrebitima

Vodoinstalater potrošio više od 480 tisuća kuna za pomoć potrebitima

Vodoinstalater je do sada pomogao brojnim obiteljima. Potrošio je 57 tisuća funti (više od 480 tisuća kuna) na pomoć potrebitima.

James Anderson, vodoinstalater, zatvorio je svoj privatni obrt i otvorio neprofitnu organizaciju Depher za pomoć starijima i nemoćnima s grijanjem i hitnim kućanskim popravcima.

Organizaciju je otvorio prošle godine nakon što je upoznao stariji par koji je bio prevaren te je platio previše novca za popravak grijanja. 

On pomaže ljudima koji si ne mogu priuštiti popravke tako da im daje besplatne usluge popravaka grijanja tijekom hladnih mjeseci. Od kada je osnovao Depher, on je pomogao preko 10 000 obitelji. 

VIDI OVO: Vodoinstalater popravio starici (91) bojler, a račun ju je ostavio bez teksta

No, nakon karantene u ožujku, odlučio je još više pomoći te je počeo skupljati novac za hranu i druge stvari koje bi nemoćnima i starima bile potrebne tijekom teških mjeseci i teške godine. Do sada je na pomoć potrošio oko 57 000 funti (više od 480 tisuća kuna), ali je ujedno rekao da je „vrijedilo svakog novčića“ ako je uspio pomoći. 

Went to mum's yesterday and big drama boiler was leaking and I phoned my sister Delta who managed to contact a plumber…

Posted by Christine Anne Rowlands on Monday, September 9, 2019

„Ako imate poteškoća, problema, ponekad vam može biti jako teško te zato želim osigurati da imate sve što vam treba“, rekao je James, „Svi smo mi odgovorni jedni za druge – trebamo biti tu jedni za druge.“ 

On poznaje mnoge vodoinstalatere i radnike u Lancashireu, Manchesteru, Leedsu, Nottinghamu i Škotskoj te se nada da će uskoro njegova organizacija pomagati diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Također je otvorio stranicu za donacije. 

Tijekom Božića i Nove godine i on njegov tim volontera su obavili 93 besplatna posla. 

Rekao je: „Radim sedam dana u tjednu, 70 sati tjedno. Nisam uzeo ni jedan slobodan dan. Odmarat ću kada umrem.“ 

NAJNOVIJI ČLANCI