Vozač ralice je uočio izgubljenog dječaka – i spasio ga od moguće tragedije

Vozač ralice iz ove priče je sasvim slučajno uočio izgubljenog 5-godišnjeg dječaka te ga je spasio od moguće tragedije.

Mali Maddox ima 5 godina. Tijekom jedne se noći probudio i uhvatila ga je panika jer mame nije bilo u kući. No ono što dječak nije znao je to da je u kući tetka koja ga čuva dok majka radi.

Mališa je otišao potražiti mamu u susjednoj ulici, kod djeda i bake. No izašao je u pidžami, bez kape i jakne i lutao u 4 u jutro. 

Maddox
Foto: Facebook

To je vrijeme kada počinje smjena Davidu Gerkhu. On vozi ralicu za čišćenje snijega, pa se ustaje prije nego se grad probudi. 

VIDI OVO: Bog poslao medvjeda da čuva dječaka (3) koji se izgubio u šumi

Bilo je mračno i ispod nule. David je krajkom oka zapazio kretanje kraj ceste, mislio je da je pas ili jelen. No kada je bolje pogledao, shvatio je da je to dijete u pidžami koje luta ulicom. David je u nevjerici prošao pokraj dječaka koji se okrenuo i pogledao. 

David-Gehrke
Foto: Facebook

No odmah se zaustavio i izletio van. Stavio je jaknu oko dječaka i smjestio ga u kamion te pozvao policiju. Policija ga je odvela kući gdje su nazvali i majku.

Ona je bila presretna i prestrašena u isto vrijeme, jer da nije bilo budnog vozača, dječak bi se možda smrznuo. 

Zaleđena cesta
Foto: Facebook

Mali je Maddox dobio lekciju o važnosti jakne i ostanka u kući po noći, a vozač David je dobio zahvale od lokalne policije i obitelji koja ga je prozvala herojem koji je spriječio tragediju.