Nakon 75 godina se vratio u školu i maturirao zajedno s praunukom

Nakon 75 godina vratio se u školu. U 93. godini Pat Moore je završio srednju školu … I to zajedno s praunukom!

Pat Moore je oduvijek je imao cilj završiti srednju školu. Njegov se život ipak malo drugačije odvijao. Dok su njegovi kolege polagali ispite, služio je u američkoj vojsci.

Pao na ispitu i otišao u vojsku

Bilo je to 1945. Pat je pao na ispitu iz engleske književnosti. Zato je morao ponoviti temu. Nekoliko mjeseci prije završetka škole pozvan je u vojsku.

“Ujak Sam me nazvao pa nisam mogao ništa učiniti. Morao sam otići tamo”, rekao je u jednoj od izjava za medije.

Nakon odsluženja vojnog roka vratio se u Alvin. S vremenom se preselio u grad Sealy u Texasu. Zasnovao je obitelj, imao je dobar posao. Počeo je raditi kao pilot koji prska usjeve. Svakodnevne aktivnosti, očinstvo i profesionalan rad nisu mu ostavljali puno vremena za učenje.

Školu je završio u 93. godini

Tako je veteran imao ideju. Odlučio je pisati u jednoj srednjoj školi i pitati može li nastaviti školovanje. Odgovorili su mu da je dobrodošao. Postavio je novi cilj pred sebe: završiti školu.

VIDI OVO: Diplomirao je s 11 godina, sada želi postati astrofizičar kako bi dokazao svijetu da Bog postoji

“Ta je djevojka je odgovorna za sve ovo”, rekao je Moore novinarima, pokazujući svoju praunuku. Bryssa je ove godine također završila srednju školu Alvin u Teksasu. Ovo je ustanova koju je prije 93 godine njezin pradjed pohađao. Sada Pat, poput svoje praunuke, može biti zadovoljan željenom diplomom.

Školu je završio u 93. godini
Snimka zaslona : YouTube/CBS Evening News

“Ovo sam čekao 75 godina”

Pat je osim diplome dobio i posebnu jaknu, jer je kao tinejdžer predstavljao školu na natjecanjima: igrao je nogomet, košarku i bejzbol.

“Na ovo sam čekao 75 godina. Prošlo je dosta vremena”, objašnjava.

Pat se tako pridružio još dvojici 93-godišnjih veterana koji su također nakon 70 godina dobili diplomu srednje škole. Jako je ponosan na sebe i ne krije radost i emocije zbog primanja diplome. Čekao ju je toliko godina i konačno ima razlog za slavlje.

Više o ovom posebnom događaju možete pogledati u videu u nastavku.