Pokreni se! Postoji vrijeme za molitvu, ali i vrijeme za djelovanje
Foto: Unsplash

Postoji vrijeme za čekanje, ali postoji i vrijeme za djelovanje.

Kada su se Izraelci našli između faraonove vojske i Crvenog mora, Bog je rekao Mojsiju: „»Zašto zapomažete prema meni?« – reče Jahve Mojsiju. »Reci Izraelcima da krenu na put. A ti podigni svoj štap, ispruži svoju ruku nad morem i razdijeli ga nadvoje da Izraelci mogu proći posred mora po suhu” (Izlazak 14,15-16).

Postoji vrijeme u životu kada se više ne moramo moliti za nešto. Da, trebamo se uvijek moliti. No postoji vrijeme za molitvu i vrijeme za pokret.

Recimo da par ima problema u braku. Muž se moli da se njegova žena promijeni. No možda treba promijeniti svoju molitvu. Možda treba reći: „Gospodine, pomozi mi da budem Božja osoba kakva želiš da budem. Pomozi mi da učinim što mogu”. Njegova se žena, naravno, isto treba moliti.

VIDI OVO: Molitva koju trebate moliti dok čekate na Gospodina

Možda vas je netko uvrijedio ili vam je učinio nešto loše. Možda su vas ranili ili povrijedili. Želite im oprostiti. Molili ste se u vezi toga. Sada je vrijeme da nešto i učiniti. Bez obzira što osjećate. Samo učinite. Emocije će najvjerojatnije uslijediti nakon što učinite taj korak pokornosti.

Možda ste se molili za spasenje prijatelja ili voljene osobe. Molili ste se za njih godinama i godinama. No jeste li podijelili evanđelje s njima?

Možda je njihov trenutak da se približe Kristu. Nastavite se moliti, ali i djelujte. Bog je rekao Mojsiju: „Prestani mi vikati. Prestani se moliti. Pokreni se. Čudo dolazi”.

Kada vas Gospodin vodi, tada je vrijeme da se pokrenete. Postoji vrijeme za molitvu, ali i vrijeme za djelovanje.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org