Rugali su mu se jer voli čitati knjige
Snimka zaslona: YouTube

Vršnjaci iz škole su ga zbog ljubavi prema čitanju knjiga prozvali čudakom.

Callum Manning želio je podijeliti svoje viđenje knjiga koje svakodnevno čita. No, kada su mu vršnjaci u školskom grupnom chatu počeli slati uvrede zbog toga, slomio se.

“Ne plačem, ali tada mi se to dogodilo prvi put u životu”, izjavio je 13-godišnji dječak za Metro.

Hvala Bogu, sve se promijenilo kada je njegova sestra Ellis Landreth podijelila detalje tog incidenta na Twitteru.

“Ne mogu vjerovati koliko su klinci grozni. Moj mlađi brat je napravio Instagram profil na kojem objavljuje recenzije knjiga i razgovara o njima, a vršnjaci iz škole su ga zbog toga prozvali čudakom”, napisala je i objavila detalje o njegovom profilu te se nadala da će 20 do 30 njenih prijatelja zapratiti Calluma i tako ga ohrabriti.

View this post on Instagram

One of my favourite books of all time

A post shared by cal 🙂 📚📚 (@cals_book_account) on

No, u roku od par sati njegov profil brojao je tisuće novih pratitelja. Ljudi iz svih dijelova svijeta odlučili su mu dati podršku.

VIDI OVO: 5 nevjerojatnih stvari koje čitanje knjiga čini našem mozgu

“Počeli su pristizati komentari podrške. Stvarno je lijepo vidjeti da na svijetu još uvijek ima dobrih ljudi”, kaže Callum.

View this post on Instagram

Good book. Read it if u like game of thrones.

A post shared by cal 🙂 📚📚 (@cals_book_account) on

Do ovog trenutka njegov profil već ima preko 260 tisuća pratitelja. Izdavači i pisci ponudili su mu knjige koje su voljni besplatno poslati na njegovu adresu.

Callum je do sada objavio recenzije mnogih djela pa i onih Jane Austen, Georgea Orwella i Mary Shelley, što je neke njegove pratitelje iznenadilo.

“On je jako pametan dječak. Čita od malih nogu, a danas ga interesiraju Zločin i kazna i slična djela koja vjerojatno ne interesiraju mnoge 13-godišnjake”, ističe Callumova majka Carla Landreth.

Kolekcija knjiga koje posjeduje iz dana u dan raste.