Naslovnica Duhovnost Za mnoge duhovne poduhvate potrebna je tišina

Za mnoge duhovne poduhvate potrebna je tišina

”… On vidje Duha Božeg gdje silazi kao golub i spušta se na Njega.” Matej 3,16

Kao što se Duh Božji spustio na Gospodina Isusa, isto se tako spušta na udove Njegovog duhovnog tijela — na Crkvu. Njegov silazak je i danas isti. Često prilazi odjednom, prije no što slutimo, tjera nas na duhovno napredovanje i težnju prema nebu. U tome nema zemaljske žurbe i jurnjave jer krila golubice su istovremeno nježna i brza.

Za mnoge duhovne poduhvate potrebna je tišina. Gospodin govori tihim, nježnim glasom, Njegova milost pada kao rosa u tišini. Golubica je uzor čistoće, a Duh Sveti je sama svetost.

Gdje god dolazi, sve je čisto i pošteno — umnožava se u izobilju, a grijeh i nečistoća se gube. Tamo gdje dolazi sveta Golubica u sili, tamo vlada mir, nosi maslinovu grančicu kao dokaz da su opale vode Božjega gnjeva.

VIDI OVO: Duh Sveti želi da iskusimo ovakav mir

Blagost je posljedica tajanstvene preobražavajuće sile ove svete Golubice, stoga srca koja takne postaju krotka. Svakako da je slijedi i bezazlenost; dok orlovi i vrane gone svoj plijen, golubica će radije podnijeti zlo nego ga nanijeti. Budimo bezazleni kao golubica. Ona je slika ljubavi, njen glas je pun osjećaja.

Duša u kojoj je Sveti Duh puna je ljubavi prema Bogu, prema vjernicima i prema grešnicima, a nadasve ljubi Isusa. Lebdeći nad bezdanom, Duh Sveti je najprije uspostavio život i poredak, a našim srcima daje novi život i svjetlo.

Duše Sveti, kao što si ostao s našim Izbaviteljem, tako ostani i s nama od ovoga trenutka pa do vječnosti.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJI ČLANCI