Jehovini svjedoci ovih dana šalju časopise putem kojih upozaravaju Zadrane da će uskoro taj grad zadesiti velika katastrofa.

Iako se nadamo da Zadar neće pogoditi ništa slično onome 11. rujna, cijenimo mudru izreku koja kaže: ‘Pametan čovjek vidi zlo i skloni se’ – stoji u dopisu

Ovih dana na adrese Zadrana, ali i raznih institucija i medija pristiže časopis u izdanju Jehovinih svjedoka, u kojemu upozoravaju kako se svi ozbiljno trebamo pripremiti za nadolazeće prirodne katastrofe, prenosi Zadarski list.

“Budući da nismo mogli osobno s Vama razgovarati, obraćamo Vam se ovim putem. Sudjelujemo u akciji vezanoj za informiranje javnosti o pripremi za prirodne katastrofe, te Vam želimo dati časopis koji je tiskan u tu svrhu. U njemu se nalaze praktični savjeti o tome što učiniti prije, tijekom i nakon prirodne katastrofe. Ovom akcijom želimo svim nadležnim institucijama i medijima omogućiti te korisne informacije na uvid” – stoji u popratnom dopisu koji su u ime Jehovinih svjedoka potpisale dvije Zadranke, pripadnice ove vjerske zajednice.

– Iako se nadamo da Zadar neće pogoditi ništa slično onome 11. rujna, cijenimo mudru izreku koja kaže: ‘Pametan čovjek vidi zlo i skloni se’ – stoji nadalje u tome dopisu koji završava porukom kako Jehovini svjedoci ovim putem “žele doprinijeti dobrobiti i sigurnosti sredine u kojoj živimo”.

Na naslovnici časopisa posvećenog temi kako preživjeti katastrofu stoji naglašena poruka: “Probudite se!”, a sadržaj časopisa je osim praktičnih savjeta popraćen i brojnim citatima iz Biblije.

jehovi-upozorenje

Jehovini su svjedoci i inače opsjednuti koncem svijeta, te su ga do sada preko svog “Božjeg glasila” prorekli ravno šest puta: 1914., 1918., 1925., za vrijeme Drugog svjetskog rata, 1975. i zatim najkasnije do 1994. Nakon svih tih propalih proročanstava, okanili su se postavljanja određenog datuma, zadovoljivši se tvrdnjom da će kraj svijeta doći vrlo brzo, možda još ove godine. Glavni je razlog tome bio što su nakon svakog propalog smaka svijeta izgubili stanovit broj sljedbenika, najviše pak – na stotine tisuća – nakon 1975. godine.

Jehovinim svjedocima glavna je vjerska praksa svjedočenje vjere, što čine revno i katkad nametljivo (individualni posjeti kućama, ulično raspačavanje tiska…) Svaki se član smatra svećenikom i nitko se ne prima u članstvo dok ne počne obilaziti kuće šireći svoju religiju. Obični članovi trebaju utrošiti oko 10 sati na mjesec obilazeći kuće i podijeliti barem 12 časopisa. ‘Pioniri’ utroše barem 100 sati mjesečno posjećujući kuće i stanove, a uzdržavaju se od honorarnog posla.’Specijalni pioniri’ provode puno radno vrijeme u širenju svoje religije a uzdržavju se od dobrinosa.