Naslovnica Duhovnost Zahvalnost u svim okolnostima: Blagoslovi koje ono donosi

Zahvalnost u svim okolnostima: Blagoslovi koje ono donosi

Zahvalnost u svim okolnostima donosi nevjerojatne blagoslove u naš život.

„U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu“ (1. Solunjanima 5,18). 

Daniel je bio Božji čovjek i čovjek molitve koji je ujedno bio i kraljev savjetnik. Drugi su savjetnici bili uzrujani jer je kralj Daniela jako volio i poštivao, no problem je bio što Daniel nije imao nikakvih tajni koje su oni mogli razotkriti. 

Rekli su, u naletu: „Moramo se riješiti ovog napasnika. On dobiva svu pažnju. Moramo ga srušiti“. Odlučili su proglasiti zakon kojim će ga zatočiti. Znali su da Daniel ima zanimljivu naviku. Svaki je dan otvarao svoje prozore, okretao se prema Jeruzalemu, kleknuo i zahvaljivao Bogu. 

VIDI OVO: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Njegovi su neprijatelji znali da mogu sat namjestiti prema njegovom rasporedu molitve. Tako su kralju predložili zakon koji je godio njegovom egu: „Tada pročelnici i satrapi navališe na kralja te mu rekoše: »O kralju Darije, živ bio dovijeka! Svi pročelnici kraljevstva, predstojnici i satrapi, savjetnici i namjesnici složiše se u tome da bi trebalo da kralj izda naredbu i zabranu: svaki onaj koji bi u roku od trideset dana upravio molbu bilo na kojega boga ili čovjeka, osim na tebe, o kralju, bit će bačen u lavlju jamu“ (Daniel 6,7-8).  

Kralj je odobrio taj zakon ne shvaćajući da time osuđuje svog prijatelja, Daniela, na smrt. Ili se barem tako činilo. 

Tada čitamo ovo: „Saznavši Daniel da je spis potpisan, otiđe u svoju kuću. Prozori gornje sobe bijahu otvoreni prema Jeruzalemu. Tu je on tri puta na dan padao na koljena blagoslivljajući, moleći i hvaleći Boga, kako je uvijek činio“ (10). 

To je Daniel uvijek činio. Uvijek je bio zahvalan. No, on nikada nije čitao knjigu o Danielu. On nije znao da će ga Bog izbaviti kada ga budu bacili u lavlju jamu. 

Daniel nije znao tu priču, ali je ipak kleknuo i molio se. Znao je samo ovo: Bog je dobar. Bog sve drži u svojim rukama. Tako da je zahvaljivao.  

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJI ČLANCI