Naslovnica Novosti Svijet Ima nade: Zaraza konavirusom je počela opadati

Ima nade: Zaraza konavirusom je počela opadati

Broj novih slučajeva koronavirusa u Kini opao je drugi dan zaredom, a zdravstveni dužnosnici naveli su da to daje malo nade uslijed epidemije koja je zarazila više od 45.000 ljudi diljem svijeta i ubila više od 1.100.

Kineski predsjednik Xi Jinping u međuvremenu je obećao smanjenje poreza i drugu pomoć industriji. Broj novih slučajeva je u padu tijekom proteklog tjedna, povećavajući nade da bi epidemija mogla biti smanjena.

Kineska nacionalna zdravstvena komisija javila je da je u utorak zabilježeno 2.015 novih slučajeva, što je pad jer je u istom periodu prošlog tjedna zabilježeno skoro 3.900 novozaraženih.

Iako je prerano predviđati početak kraja koronavirusa, vide se neke pozitivne promjene

Glasnogovornik komisije Mi Feng rekao je da je situacija i dalje “mračna, ali da vide neke pozitivne promjene”.

VIDI OVO: Kralj Jošafat i koronavirus

U Ženevi je doktor Mike Ryan, šef za hitne slučajeve Svjetske zdravstvene organizacije, rekao da je “prerano predviđati početak kraja” epidemije u Kini. Ali rekao je uvjerljivo kako se broj svakodnevnih slučajeva stabilizira, uglavnom zbog ogromne kineske javnozdravstvene operacije koja je “zatvorila 60 milijuna ljudi”.

Koronavirus je zarazio više od 45.100 ljudi

Najveći broj smrtnih slučajeva zabilježen je u Kini kao i 99 posto zaraženih osoba. Novim tipom koronavirusa (COVID-19), koji se pojavio u kineskom gradu Wuhanu, diljem svijeta zaraženo je više od 45.100 ljudi.

VIDI OVO: Kako prepoznati osobu zaraženu koronavirusom?

Uslijed posljedica epidemije virusom preminulo je 1.116 osoba. U Kini je preminulo 1.114 zaraženih, a po jedno u Hong Kongu i na Filipinima. U Kini su zaražene 44.653 osobe, u Hong Kongu 49, a Makau 10 osoba. Na Tajvanu je kod 18 osoba dijagnosticirana zaraza.

NAJNOVIJI ČLANCI