Zašto Isus kaže da se ne bismo trebali brinuti?

Zašto Isus kaže da se ne bismo trebali brinuti? Ako nas On ljubi i daje nam brojna obećanja u Njegovoj Riječi, nemamo razloga za brigu.

Biti zabrinut znači “biti rastrgan na dva dijela”. To je upravo ono što tjeskoba čini – razdvaja nas. Naša bi tijela mogla poslušno ići u jednom smjeru, ali naš um je negdje drugdje. Rezultat je da živimo s napetošću: ne možemo spavati i ne možemo uživati ​​u sadašnjem trenutku. Briga ometa naše zajedništvo s Bogom.

Kada je razgovarao sa svojim učenicima, Isus je dao tri razloga zašto se ne bismo trebali brinuti.

3 razloga zašto se ne bismo trebali brinuti

“Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vredniji od njih?” (Matej 6, 26)

Prvo, On kaže da se ne bismo trebali brinuti zbog onoga što smo. Mi smo djeca Božja. Ako se On brine o pticama, neće li se brinuti o nama? Kada se brinemo, umanjujemo svoju vrijednost!

Jeste li ikada vidjeli pticu koja se šetala dvorištem zabrinuta da možda neće naći crva za jelo? Ako se ptice ne moraju brinuti o tome kako se Bog brine o njima, onda ni vi ne biste trebali.

Drugo, ne bismo se trebali brinuti jer je to beskorisno. Svaki trenutak kada se brinete izgubljena je sekunda vašeg života.

“A tko od vas zabrinutošću može svome stasu dodati jedan lakat?” 

Zabrinutost ništa ne mijenja. Briga vas ne može učiniti većim ili manjim, mršavijim ili debljim. Ako se brinete za bilo koji problem, nikada vas neće pomaknuti ni korak prema rješenju. To vas samo čini umornim i pod stresom.

Treće, ne bismo se trebali brinuti zbog svog svjedočanstva.

“Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno.” (Matej 6, 32)

Kada se brinemo, ponašamo se kao pogani koji ne poznaju nebeskog Oca. Kada je Isus umro na križu za vas, riješio je vaš najveći problem. Nijedan vaš problem nije veći od spasenja. Ako se Bogu može vjerovati za spasenje, može mu se vjerovati da će se pobrinuti za sve ostalo.

Pusti Boga da ti uzme brige i strahove

“Ne budite dakle zabrinuti za sutra.” (Matej 6, 34)

U jednom smo se trenutku svi zabrinuli za život zbog pandemije koronavirusa. Naše tjeskobe često uključuju strah za naše zdravlje i onih koje volimo, kako ćemo zarađivati ​​za život, kako ćemo živjeti … U svim tim problemima, vjerujemo li zaista da će Bog učiniti ono što je obećao u svojoj Riječi?

Ako pretpostavite da ste vi ti koji ste zaduženi za vaš život, tada ćete se boriti protiv tjeskobe. Međutim, ako razumijete Gospodinove putove, tada ćete znati da je On glavni i da se svemogući Bog brine za vas. Ako brinete i sumnjate u Njegovu dobrotu, nikad nećete imati mir kakav On želi da iskusite.

Bog vas je stvorio. On zna vaše potrebe i najdublje želje vašeg srca.

“Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” (Matej 11, 28)

Ponizite se dakle pod snažnom rukom Božjom da vas uzvisi u pravo vrijeme. Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas. (1. Petrova 5, 6-7)

Najbolje što trebate učiniti kad se počnete brinuti je molitva. Molitva ima moć! Ona ima moć promijeniti vašu perspektivu. Ima moć promijeniti vaše srce. Ona ima moć promijeniti vaš život!

Isus želi da mu povjerite svoje brige i prepustite ih Njemu. O Njemu trebate ovisiti cijeli život, i to priznajete govoreći: “Evo, Isuse. Uzmi moje probleme. Ti imaš odgovore! Vjerujem da ćeš mi pokazati što da radim i da ćeš pravilno usmjeravati moje korake. Ti imaš vlast nad cijelim svemirom i nad mojim životom. Vodi me!”

PROČITAJTE JOŠ: