Zažalio je jer je promijenio spol, a sada upozorava druge na opasnost

Peter Benjamin (60) je bivši transseksualac koji je promijenio spol te postao ‘Victoria’. Sada upozorava druge na užasnu opasnost!

Peter Benjamin, 60, bio je ovisan o alkoholu te se često oblačio u mlađu ženu, a ujedno je imao i suicidalne misli te se borio s depresijom.

Rekao je da je sve počelo kada je imao samo 10 godina, a kada su ga na obiteljskom odmoru odveli u cabaret klub za transseksualce.

Tijekom života bio je oženjen tri puta te kaže da je njegova prva žena mislila da je njegova ovisnost zapravo homoseksualnost. Njegova druga žena ga je poticala tako što bi zajedno kupovali odjeću za žene, no njegova treća žena, iz 2005., po njemu je zaslužna za sređivanje njegovog života, piše Christian Today.

Kada je ona 2011. godine preminula od raka, njegovi osjećaji da postane žena su se vratili tako da se počeo zvati „Victoria“.

Rekao da je da postao ovisan o kupnji hormona te je počeo ići na sastanke skupine na potporu transseksualcima.

VIDI OVO: OD TRANSRODNOG DO TRANSFORMIRANOG OD STRANE BOGA: Bivši transseksualac svjedoči o Bogu koji ga je potpuno promijenio

2012. je rekao svom mentoru u toj skupini da želi postati žena i tada je krenuo cijeli proces. U Londonu je posjetio kliniku gdje su mu prvo prepisali hormone, a nakon toga, 2015. godine otišao je i na operaciju za promjenu spola.

Rekao je da se osjećao euforično nakon operacije jer je mislio da može napokon izmeći svojoj depresiji. No ti osjećaji nisu potrajali.

U svojim haljinama je počeo osjećati tugu

„Uskoro, sam u svom stanu sa svojim haljinama počeo sam osjećati sve veće žaljenje i tugu“, rekao je, „Neka bi se jutra probudio i pomislio: ‘Odlično, sada se mogu u sve ovo obući, izaći i biti žena’, no zapravo sam mislio: ‘Nešto nije u redu, ovo nije u redu, no prekasno je. Sve sam promijenio, prekasno je“.

2017. je imao živčani slom nakon čega okrenuo lokalnoj crkvi te je postao kršćanin. Na Veliki Petak ove godine je odlučio ponovno biti Peter.

„Kada sam bio žena nisam bio slobodan“ rekao je, „Sada mogu biti ja. Imam Boga. Imam slobodu i sretan sam“.

Gledajući unatrag na svoje iskustvo, Peter smatra da se osjećao ohrabrenim krenuti putem prelaska na ženski spol.

„Nikada nisam mislio da će me oblačenje u žensku odjeću navesti da odem na operaciju. Imao sam ovisnosti, jako sam pio te sam bio depresivan, ali na svakom sastanku s mojim savjetnikom, privatno, ili u skupina, ohrabrivali su me da nastavim tim putem i da odem na operaciju“, rekao je.

VIDI OVO: „Sve sam to bacio kako bih slijedio Isusa“: Bivši transseksualac se obratio zbog 5 riječi koje mu je Bog izgovorio

„Nije bilo nikakvog opreza ni susprezanja, samo su mi rekli: ‘Da, ovo je sigurno za tebe. Pit ćeš hormone’. To je koštalo zdravstveni sustav i mene tisuće funti.“

Jako je zabrinut za mlade ljude

Kao rezultat tog iskustva, Peter je sada jako zabrinut za mlade ljude koji uče o tim temama u školi.

„Kada čujem danas kakve knjige čitaju djeci u školi kao što je knjiga 10000 haljina vidim utjecaj koji je i mene doveo do ove opasne ovisnosti“.

„Moramo učiniti više kako bi zaštitili našu djecu, ne treba ih ohrabrivati da krenuo ovakvim putem. Djeca lako sve upijaju, a vlada ne vidi koliko im štete nanosi te im molim da zaustave taj utjecaj u školama“.

„Roditelji sada otvoreno izlažu djecu svim temama jer misle da će inače djeca postati depresivna ili mentalno bolesna, ali to nije istina. Kada sam imao 5 ili 6 godina, nisam razmišljao o tome da želim biti djevojčica. Tek nakon što sam bio izložen svemu tome u cabaret klubu sam tako počeo razmišljati. Moja poruka je, da ovakav život, čak i operacija, nije riješio moje probleme nego me doveo do jada, razmišljanja o samoubojstvu i depresije“.

Andrea Williams, izvršna direktorica Kršćanskog koncerna, rekla je: „S ljudima koji pate od zabluda kada je riječ o spolu, treba biti blag, no kao društvo mi moramo govoriti istinu prije nego vidimo druge tragične slučajeve. Čak i ako se vanjština promjeni, stvarnost je da fiziologija muškarca ne može postati žena, niti obratno. No, Peterova priča jest, unatoč svemu, priča nade. On je u svojoj tuzi pronašao vjeru u Krista i prijateljstvo među kršćanima“.