Naslovnica Svjedočanstva Životne priče Zbog korone ne može govoriti, no uzeo je violinu i rasplakao medicinsko...

Zbog korone ne može govoriti, no uzeo je violinu i rasplakao medicinsko osoblje

Umirovljeni učitelj zbog korone ne može govoriti, no uzeo je violinu i svojim predivnim darom rasplakao medicinsko osoblje u bolnici. 

Grover Wilhelmsen je umirovljeni učitelj glazbe koji živi u Utahu. Talentiran je glazbenik te svira violinu, čelo, violu, gitaru, bas i klavir. 

No, jednog dana je dobio jako težak kašalj zbog čega je otišao na hitnu. Dva dana kasnije je bio na intenzivnoj njezi u borbi s koronavirusom. 

Kada je bio tamo liječnici su ga morali intubirati što je značilo da nije mogao pričati. No, on je govorio drugim jezikom. Napisao je poruku medicinskoj sestri zamolivši za svoju violinu. 

„Rekla sam mu da bi uživali u njegovoj izvedbi jer nam treba malo pozitivnosti“, rekla je Ciara Sase, medicinska sestra. 

Svojim sviranjem violine je zadivio sve oko sebe

Groverova je supruga donijela violinu. Tada je Grover svojim Bogom danim talentom zadivio sve oko sebe. 

Nije mogao riječima zahvaliti svom osoblju i medicinskim sestrama tako da je nekoliko sati svirao violinu nudeći zahvalnost i ohrabrenje. 

„Suze su mi potekle“, rekla je Ciara, „Vidjeti pacijenta na aparatima kako svira je nevjerojatno. Iako je bio jako bolestan, on je svirao. Mogli ste vidjeti koliko mu to mnogo znači“. 

„Bio sam potpuno šokiran kada je uzeo violinu u ruke. Bio je to kao san“, rekao je bolničar Matt Harper, „Kada su intubirani, pacijenti su većinom bezvoljni i pod sedativima, ali je Grover tu tešku situaciju pretvorio u nešto pozitivno. Ovo je jedna od mojih najljepših uspomena s intenzivne njege. Bilo je to svijetlo u tami koronavirusa.“ 

VIDI OVO: 4 istine koje sam naučio kada sam saznao da sam pozitivan na koronavirus

Njegovu izvedbu osoblje bolnice nikada neće zaboraviti 

Ciara je rekla: „Ovo će biti jako posebna i prizemljujuća uspomena. Jako posebna uspomena koju ću zauvijek čuvati u srcu. Sjediti na kraju kreveta, čitati glazbu i svirati instrument – to je nešto neopisivo. To je nešto što će mi uvijek ostati urezano u srce i pratiti me ostatak moje karijere.“ 

Bog je Groveru dao ovaj dar, a on ga je upotrijebio kako bi izrazio svoje osjećaje kada nije mogao govoriti jezikom. Uz to je uspio i mnoge motivirati i inspirirati. 

„On je iskreno htio zahvaliti svom osoblju koje se brinulo za njega“, rekao je Jared Sillito, još jedan član osoblja bolnice. 

Kada mu je Ciara zahvalila na izvedbi, Grover je napisao: „Činim to za vas jer žrtvujete jako mnogo kako bi se brinuli za mene.“

„Zaista je poseban te je jako utjecao na nas. Kada sam počela plakati nakon što je završio sviranje, on mi je napisao da prestanem plakati i da se smijem. Tada se i sam nasmijao“, rekla je Ciara. 

VIDI OVO: Čovjek je umirao od koronavirusa, a onda je Bog poslao čistača

Sada se polako i sigurno oporavlja

Groverova je kćer izrazila ponos koju njegova obitelj osjeća. Rekla je: „On je moj predivni tata. Kakva netko mora biti osoba da sjedi s cijevi u grlu i da i dalje više misli na druge nego na sebe.“ 

Grover se polako i sigurno oporavlja. 

Bog nam svakom daje posebne talente i ima svrhu za njih. Neka vas ova priča ohrabri da svoje talente upotrijebite kako Bog to od vas želi. 

NAJNOVIJI ČLANCI