Želite blagoslovljen život? Obazrite se na Božji glas, poslušajte Njegove zapovijedi i iskusite pobjedu!

Foto: Pixabay

Moramo se suočiti s borbom, ali Bog nam obećava pobjedu ako ostanemo u Njegovoj volji. Međutim, ako izaberemo udaljiti se od Boga, poteškoće će nas zasigurno nadvladati.

„Dat će Gospod da neprijatelji tvoji koji ustanu na te budu potučeni pred tobom; jednim će putem izaći na te, a sedmerim putovima bježat će pred tobom. … Učinit će ti Gospod da budeš potučen pred svojim neprijateljima; jednim ćeš putem izaći na njih, a sedmerim ćeš putovima bježati pred njima. I bit ćeš na užas svim kraljevstvima zemaljskim.“ Ponovljeni zakon 28,7. 25

Dok su se Izraelci pripremali da uđu u Obećanu Zemlju, Bog je pred njih stavio izbor: obazrite se na Njegov glas, poslušajte Njegove zapovijedi i iskusite neprestanu pobjedu. Ili se okrenite od Boga, odbacite Njegovu riječ i iskusite ponovni i veliki poraz. Bio je to jednostavan izbor. Odluka koju su donijeli bila je vidljiva po rezultatima na bojištu. Sigurnost u pobjedu nije značilo da Izraelci ne moraju na sebe staviti opremu i ići u borbu. Sigurnost ih nije uvjerila u pobjedu bez napora. S vremena na vrijeme, njihovi neprijatelji su se borili žestoko, a bitke su se dobivale i gubile. Ipak, dok su Izraelci blisko hodali s Bogom, znali su da će njihov napor uvijek rezultirati pobjedom.

Bog nam daje isti izbor koji je dao Izraelcima. Ako hodamo s Njim, poslušni Njegovoj riječi, On će stajati s nama i osigurati pobjedu nad našim izazovima. Moramo se suočiti s borbom, ali Bog nam obećava pobjedu ako ostanemo u Njegovoj volji. Međutim, ako izaberemo udaljiti se od Boga, poteškoće će nas zasigurno nadvladati. Kao i kod Izraelaca, naša odluka će biti vidljiva po ishodu. Ako ste neprestano poraženi svime na što nailazite, vaše srce se udaljilo od Boga. Ako se suočavate s porazom u izazovima s kojima se susrećete, ispitajte svoje srce. Kada ste pod napadom životne krize, možda se vaše srce okrenulo od Boga. Odaberite poslušnost Bogu. Zatim slušajte što vam govori, bez obzira sa čime se suočavali, i iskusit ćete pobjedu.

Izvor: Blackaby Ministries; Prijevod: Vesna L.

Reci što misliš