žena donirala bubreg
Foto: Instagram

Jessica Morris (30) kirurška tehničarka iz Kalifornije, na internetu je vidjela oglas Davida Nicherea iz San Francisca, kojemu je hitno trebao bubreg. Odmah mu je odlučila pomoći, a ta gesta je oduševila svijet.

Ona je putem grupe za donore bubrega na Facebooku došla do Davidovog oglasa, koji je bio u posljednjoj fazi otkazivanja bubrega i označio je sebe pod stavkom za umiranje. Vjerojatno bi ga upravo to dočekalo, da je nije upoznao.

“Tražila sam neko vrijeme, ali je to više ličilo na ideju nego da ću stvarno donirati bubreg. Lako je reći, ali ne i napraviti. Bila sam prilično jasna kad sam upoznala Davida, vjerojatno je mislio da sam čudna. Bio je skeptičan, ali se nadao i čini mi se odbijao da se uzbuđuje”, rekla je Jessica, prenosi britanski portal Metro.

PROČITAJTE: 7 znakova da vam bubrezi ne rade dobro, poduzmite nešto prije nego bude prekasno

Proces donacije može biti vrlo težak jer se donori ne podudaraju uvijek i potrebno im je odobrenje za operaciju. Pacijenti na dijalizi često su uznemireni nakon dugih perioda traženja odgovarajućeg donora.

View this post on Instagram

Repost from @jessnicolemorris ——————————————— "What a journey this has been, and one that was well worth it. If I had the choice, I would do this a million times over. The recipients family has been amazing to me (those are 2 of his sisters in the photo). I learned even more about David after I woke up from surgery yesterday, he has had Kidney issues that started when he was 3 months old. 26 surgeries, constantly in hospitals, always feeling sick, etc. David has never lived a normal life. He hasn't been able to travel, enjoy a wide variety of food, had to end his career, moved back in with his parents as his illness worsened..he has literally felt like a prisoner that was on slow death bed. It's crazy to think 29 years of struggling was all erased with one surgery. I cant wait for him to start actually "living" for the first time in his life. Although I'm in pain, my mental state is totally overriding how my body feels. If anyone is interested in learning the process of donating, DM me. ♡"

A post shared by Dr. Joseph T. Cruise (@cruiseplasticsurgery) on

“Tek kad je dobio poziv iz bolnice David je shvatio da će mu se život stvarno promijeniti. Tamo sam vidjela njegovu drugu stranu.

Inače, David od trećeg mjeseca života ima problema sa bubrezima. Preživio je 27 operacija i dijagnosticirana mu je Crohnova bolest prije nego što je otkriveno da mu bubrezi više ne funkcioniraju. Oglas je bio posljednji pokušaj za pomoć.

Kada su se prvi put sreli, Jessica i David su ubrzo dobili neophodna odobrenja za operaciju, koja je planirana za dva mjeseca.

Njihovo iskustvo oporavka dodatno je ojačalo vezu između njih dvoje i nadaju se da će zajedno izaći iz bolnice.

 

“David mi je postao kao brat. U bolnici sam osjećala kao da mi je brat blizanac. On će uvijek biti dio moje obitelji i ja njegove. Ovo je najzanimljivije iskustvo mog života. Svi tražimo svrhu u životu i nikada ne možemo naći vredniju nego da budeš nečiji heroj”, zaključila je Jessica.