Helena je doživjela tešku nesreću u kojoj je stradao mozak, no Bog je vjeran. Molitve vjernika su je vratila natrag u život, piše CBN.

Bruce i Helena Ausnik vozili su se autocestom tijekom oluje. Išli su na obiteljsko okupljanje u srpnju 2018. godine. Zbog velike kiše auto je proklizao i udario u drvo. Bruce i njegove tri kćeri nisu bili ozlijeđeni, no Helena je bila u nesvijesti.

„U tom se trenu sve promijenilo. Znao sam da je ozbiljno ozlijeđena. Nisam paničario. Otvorio sam joj usta i slušao disanje te sam joj provjerio puls. Osjetio sam da je jako slab. Ona je počela udisati, ali jako isprekidano“. 

Bruce je ženinu glavu držao u mirnom položaju dok je jedan motorist nazvao hitnu. Helena je potom intubirana i prevezena u bolnicu. 

„Znam da su odmah bili zabrinuti u vezi njezine šanse za preživljavanjem. Samo se sjećam da sam neprestano molio Boga i govorio da ju zaštiti i bude s njom“, dodao je Bruce. 

Zbog lošeg vremena bilo je gotovo nemoguće voziti. Helena je na kraju završila u jako udaljenoj bolnici, a do tada je već bila u komi i na respiratoru. 

„Objasnili su da ima ozbiljnu ozljedu mozga. Mozak joj je oticao. Tijelo joj se ugasilo zbog toga, jer se pokušavalo sačuvati. Nije odgovarala na podražaje što nije bio dobar znak. Bio sam potpuno očajan“, rekao je. 

Liječnici su ostavili Helenu u komi kako bi joj mozak zacijelio. Bruce je za to vrijeme pozvao ljude na molitvu putem Facebooka. Mnogo poznanika i stranaca mu se pridružilo u molitvi. 

Bruce je također bio u neizvjesnosti jer nije znao što budućnost nosi. 

VIDI OVO: 15 minuta je bio mrtav, ”moć molitve” ga je vratila u život

Nakon nekoliko dana Helenin mozak se splasnuo te su ju liječnici polako počeli skidati sa sedativa. 

„Ona ima tako divnu osobnost te ju je bilo strašno gledati u tom trenu i razmišljati o tome kakva je prije bila. To me je nagnulo da se molim“, rekao je Bruce. 

Nakon tjedan dana liječnici su Helenu skinuli s respiratora. 

Bruce je bilo iznimno sretan što je skinuta s respiratora, ponovno je izgledala kao ona stara Helena. No tada je počela kašljati i mučiti se te su liječnici morali vratiti respirator. Bilo je to jako teško za Brucea jer je to značilo još jedan korak natrag nakon mogućeg uspjeha. 

Njezino je stanje počelo izgledati još gore. Dogovorena je operacija umetanja cijevi u dušnik kako bi se Helenina pluća mogla oporaviti. Bruce se, uz mnoge druge, počeo moliti za tu operaciju. 

Liječnici su tada pokušali još jednom zaustaviti respirator kako bi vidjeli hoće li prodisati. I uspjela je. 

Tada je Helena prebačena u drugu bolnicu gdje je bila na terapiji, no još nije mogla ni govoriti ni hodati te liječnici nisu bili sigurni hoće li se oporaviti. 

Liječnici su rekli da je njezino stanje jako teško. 

Medicinska sestra Liz Altiere je upoznala Helenu nakon što je prebačena u novu bolnicu. Rekla je: „Prvi put kada sam počela brinuti o njoj nije mogla govoriti, bila je u krevetu, zavezana. Imala je cijev za hranu u nosu“. 

No, samo dva dana nakon što je prebačena u novu bolnicu se dogodilo nešto predivno, prisjetila se Liz: „Ušla sam u sobu i rekla: ‘Hej, curo’. Hrapavim glasom mi je odgovorila: ‘Hej’. Nije znala moje ime, ali je znala tko sam“. 

Bruce je bio presretan. Odmah je otišao do nje, poljubio ju i rekao da ju voli. Ona mu je tiho odgovorila da i ona njega voli. 

Nakon pet dana Helenino se stanje znatno popravilo. Počela je hodati uz pomoć hodalice, mogla je malo pričati i slijediti upute. 

VIDI OVO: Kardiolog molitvom vratio mrtvog pacijenta u život

Nakon samo 3 tjedna na rehabilitaciji, Helena je puštena kući. 

„Neopisivo sam zahvalna što sam živa“, rekla je Helena, „Jako sam zahvalna“. 

Devet mjeseci nakon nesreće, Helena je otrčala mali maraton dok je bila trudna pet mjeseci. Kasnije je rodila sina, Josiaha Lee. 

„Većina ljudi ima neki nedostatak“, dodala je Liz, „No kod Helene nije bilo niti jednog. Ona vozi i vježba. Vjerojatno bi sutra mogla trčati maraton. Mislim, ona je jednostavno takva i takva je bila i prije nesreće. To je zapravo čudesno“. 

Bruce se složio: „Bez molitve i čuda ona ne bi bila ovakva kakva je danas. Možda čak ne bi ni bila ovdje“.