Naslovnica Novosti Svijet Žena koja je 'preminula' od korone se vratila nakon 9 dana, obitelj...

Žena koja je ‘preminula’ od korone se vratila nakon 9 dana, obitelj se šokirala

Španjolka za koju je obitelj vjerovala da je preminula od koronavirusa iznenadila je svoju obitelj vrativši se devet dana nakon što im je rečeno da je sahranjena, prenijeli su lokalni mediji.

Nakon što je došlo do zabune oko imena, obitelj 85-godišnje Rogelije Blanco obaviještena je da je umirovljenica umrla od Covida-19 13. siječanja, a njena sahrana je bila sljedećeg dana, prenosi Reuters pozivajući se na list La Voz de Galicia.

Zbog protokola tijekom epidemije koronavirusa obitelj nije mogla prisustvovati.

Kada je u subotu stigla živa i zdrava u starački dom u Xoveu, na sjeveru Španjolske, gdje je također živio njen suprug Ramon, bio je izvan sebe, navodi list, dodajući da je umrla žena koja je dijelila sobu sa Blancom.

VIDI OVO: Čovjek je umirao od koronavirusa, a onda je Bog poslao čistača

Novina je citirala Fondaciju San Rosendo, koja vodi dom za stare i nemoćne, da je do greške došlo kada su Blanko i drugi stanovnici koji su imali pozitivan test na Covid-19 prebačeni u drugi dom 29. prosinca na specijalizirano liječenje.

“Među premještenim starijim ljudima bile su dvije žene kojima je dodijeljena ista soba”, rekla je fondacija, navodi La Voz de Galicia.

Fondacija je izrazila žaljenje zbog “nesretnog incidenta”, piše list.

NAJNOVIJI ČLANCI