Žena rođena bez ruku postala je prva pilotkinja koja vozi avion nogama

Jessica Cox iz Arizone (SAD) postala je prva licencirana pilotkinja bez ruku nakon što je naučila voziti avion nogama.

36-godišnjakinja iz Phoenixa rođena je s rijetkom bolešću zbog koje joj u maternici nisu razvijeni gornji udovi, no nikada nije dopustila da ju to zaustavi u životu.

Jessica čini gotovo sve kao i osobe s obje ruke. Ona ima crni pojas u taekwondou, svira klavir, vozi automobil te je certificirani ronilac. Uz to je postala i prva pilotkinja bez ruku.

Jessica kaže da mnogi smatraju da je limitirana zato što nema ruke, ali da ona želi pokazati da nisu u pravu te želi inspirirati druge osobe u sličnim situacijama te im pokazati da mogu postići sve što žele.

Žena rođena bez ruku postala je prva pilotkinja koja vozi avion nogama 1

Jessicino putovanje da postane pilot započelo je kada joj je prišao jedan pilot vojnog aviona te ju je pitao želi li i ona to postati.

VIDI OVO: Djevojčicu rođenu bez ruku je majka napustila, no Bog čini nešto divno

„Pilot me doveo do prednjeg djela aviona. Imao je dvojne kontrole. Maknuo je svoje ruke s ploče i pustio me da letim. Čak i ako vam je nešto jako strašno, važno je da se suočimo s time”, rekla je za CNN.

Nakon što je završila studij psihologije i komunikologije na Sveučilištu u Arizoni 2005. godine, Jessica je odlučila da želi trenirati za pilotkinju.

„Bilo je mnogo pitanja. Mnogo zabrinutosti. Mnogo je ljudi sumnjalo u mene”, rekla je.

Dozvolu je dobila 2008. godine nakon 3 godine treniranja te joj je dozvoljeno voziti sportski avion na visini od 3 kilometra.

Žena rođena bez ruku postala je prva pilotkinja koja vozi avion nogama 2

Jessicina odlučnost ju je dovela do toga da završi El Tour de Tuscon i napiše knjigu Disarm Your Limits baziranu na njezinom životu 2015. godine.

VIDI OVO: Dječak rođen bez nogu i ruku je napravio svoje prve korake

Nada se da će mnogima postati inspiracija te ih ohrabriti da se suoče sa svojim strahovima.

„Budući da živim svoj život kako ja želim, on ima jako velik utjecaj na druge ljude. Imala sam uzore i vođe. I zbog toga je sada moja odgovornost da budem isto to slijedećoj generaciji”, rekla je za CNN.

Jessica je zaista snažna i inspirativna žena.