Žena zatrudnjela dok je bila trudna: Rodila je blizance začete u razmaku od tri tjedna

- Čuda se događaju, a naša djeca su tome dokaz - kažu ovi sretni roditelji.

Rebecca Roberts (39) majka je blizanaca Rosalie i Noaha, koji su rođeni istog dana, ali su začeti u razmaku od tri tjedna. Taj se fenomen, kada žena zatrudni dok je trudna, naziva superfetacijom, a u svijetu postoji manje od 10 takvih slučajeva.

Uobičajeno je da hormonalne promjene tijekom trudnoće sprečavaju začeće druge bebe. Kad je Rebecca u pitanju, to nije bio slučaj.

– Sjećam se da sam prvi put s pregleda izašla sretna – rekla je Rebecca koja je nakon prvog ultrazvučnog pregleda dobila vijest da nosi bebu.

Samo pet tjedana kasnije, njezina se sreća pretvorila u šok, kada je na ultrazvučnom pregledu vidjela dvije bebe, od kojih je jedno bilo manje razvijeno.

Šokirala se kada su joj rekli da očekuje blizance

Ova majka iz Trowbridgea u Engleskoj doživjela je šok kad su joj rekli da očekuje blizance, ali stvari su postale još nevjerojatnije.

– Bilo je vrlo očito da je jedan blizanac mnogo veći od drugog. Između njih postojala je razlika u veličini od tri tjedna. Nisu mogli razumjeti što se događa i zašto je razlika u veličini bila tako velika. Nakon brojnih pregleda, specijalist za blizance iz bolnice došao je do zaključka da sam ponovno ovulirala. U osnovi sam zatrudnjela dok sam bila trudna – rekla je Rebecca.

Trudnoća je sigurno imala brojne izazove, a u jednom su trenutku toj ženi rekli da mlađa beba možda neće preživjeti.

U 33. tjednu trudnoće pupčana vrpca manje bebe nije normalno funkcionirala, što je utjecalo na njezin rast. Tada su liječnici zaključili da je vrijeme za porod.

VIDI OVO: Trudnoća ove 23-godišnje majke zabilježena je u povijesti

Obje bebe su zadržane na intenzivnoj njezi

Noah je rođen carskim rezom, a dvije minute kasnije rođena je njegova mlađa sestra Rosalie.

Zbog preranog porođaja, obje su bebe zadržane na intenzivnoj njezi, Noah je provela 3 tjedna u bolnici, a Rosalie je provela 95 dana, kada je puštena pred Božić.

Blizanci su sada stari gotovo 7 mjeseci, a unatoč različitoj dinamici razvoja, vrlo su povezani. Rosalie je još uvijek manja od brata, ali njezini roditelji vjeruju da će ga uskoro sustići.

Avanture s blizancima posljednjih mjeseci roditelji dijele na društvenoj mreži Instagram, a tisuće ljudi širom svijeta fascinirano je njihovom pričom.

– Čuda se događaju, a naša djeca su tome dokaz – kažu ovi sretni roditelji.