NaslovnicaVijesti22 žene oboljele od raka zbog korištenja Johnson & Johnson proizvoda

22 žene oboljele od raka zbog korištenja Johnson & Johnson proizvoda

22 žene tvrde da su oboljele od raka jajnika zbog korištenja pudera za bebe i ostalih proizvoda od talka koje proizvodi Johnson & Johnson.

Veliki proizvođač higijenskih potrepština i lijekova Johnson & Johnson (J&J) mora platititi čak 4,7 milijardi dolara odštete ženama koje su tvrdile da su zbog upotrebe njegovih proizvoda od talka oboljele od raka jajnika, kako je odredio Američki sud.

Porota u američkoj saveznoj državi Missouri presudila je da tvrtka mora platiti početnu naknadu od 550 milijuna dolara, dodavši povrh toga i 4,1 milijardu dolara odštete, izvijestio je u petak BBC.

PROČITAJTE: 4 rana simptoma raka jajnika koje svaka žena treba znati

Tijekom šest tjedana suđenja žene i njihove obitelji svjedočile su da su oboljele od raka jajnika nakon što su desetljećima koristile puder za bebe i ostale proizvode od talka.

Njihovi odvjetnici tvrdili su da su u tvrtki još od 1970-ih godina znali da je njihov talk zagađen azbestom, ali o rizicima nisu upozorili potrošače.

U J&J-u pobijali su te tvrdnje, naglašavajući da njihovi proizvodi ne sadrže azbest i da ne uzrokuju rak…

https://www.index.hr/vijesti/clanak/johnson-johnson-mora-platiti-47-milijardi-dolara-odstete-zenama-oboljelim-od-raka/2010903.aspx

NAJNOVIJE