NaslovnicaSvjedočanstvaŽidov je uzeo Novi zavjet u ruke, a onda čuo Isusove riječi...

Židov je uzeo Novi zavjet u ruke, a onda čuo Isusove riječi koje su ga preobrazile

Stuart je odrastao između dva svijeta, kršćanskog i židovskog. Kada je na poticaj prijateljice uzeo Novi zavjet u ruke, čuo je Isusove riječi koje su ga preobrazile.

Želim vam ispričati priču. Bog je stvorio ljude jer voli priče. Stoga ću vam ja ispričati svoju priču. Zovem se Stuart, živim u New Yorku i Židov sam. Ponosan sam što mogu reći da sam rođen u Flatbushu, što je nakon rođenja u Izraelu druga najbolja stvar.

Odrastao sam na raskršću židovskog i kršćanskog svijeta, jer je moj otac bio iz iznimno ortodoksne obitelji, a moja je majka bila šesto dijete u obitelji sa Sicilije. Njegova je obitelj bila oduševljena time, kao što možete zamisliti. Iako se moja majka obratila na židovstvo, uvijek su je smatrali manje vrijednom.

> Hoće li svi Židovi biti spašeni čak i ako ne prihvate Krista kao svog Spasitelja?

„BILO MI JE NEVJEROJATNO DA SU SE ISUSOVE RIJEČI IZRAVNO ODNOSILE NA MOJE POTREBE“

Kako sam odrastao između dva svijeta, kršćanskog i židovskog, moje shvaćanje religije svodio se na to da ćemo kada umremo vidjeti tko je bio u pravu. Moj prvi posao bio je vezan uz glazbu. Jedna me je kolegica pozvala na neku grupnu raspravu, rekla je da će tema biti Novi zavjet i da zna da sam Židov, ali da možda imam neka zanimljiva razmišljanja. Kad sam otvorio Novi Zavjet vidio sam da se spominje Pasha. Nisam očekivao da ću pronaći išta židovsko u toj knjizi, ali pronašao sam. Mislio sam da je to poput jedne od onih knjiga koje časne sestre čitaju u tramvaju, nešto na latinskom jeziku.

Sjećam se da sam pročitao da je Isus rekao da čovjeka ne onečišćuje ono što u njega ulazi, nego ono što izlazi iz njegovog srca, zato što iz njegovog srca izlazi blud, nemoral, ubojstvo, zloba. Sve te stvari dolaze iznutra i onečišćuju čovjeka. Sjećam se da mi je to imalo smisla. Problem zla u svijetu nije u zraku, u ozonskom omotaču, problem zla dolazi iz ljudskog srca.

Isus je rekao: „Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.“ Bilo mi je nevjerojatno da su se Isusove riječi izravno odnosile na moje potrebe.

„PITAO SAM LJUDE GDJE JE BOG ABRAHAMA, IZAKA I JAKOVA?“

Kad otvorite Toru, na svakoj stranici možete pronaći ljude koji su razgovarali s Bogom, koji su imali neki odnos s njim. Na što mislim kad kažem odnos s Bogom kroz Isusa Krista? Pod tim mislim na iskustvo. To je iskustvena povezanost sa živim Bogom. Pitao sam ljude gdje je Bog Abrahama, Izaka i Jakova? Jeste li spremni postići tu dvosmjernu vezu u svojim životima? Po mom iskustvu i iskustvu mnogih koje poznajem, kada smo upoznali Isusa iz Nazareta i počeli razmišljati o njemu na drugačiji način od onog kako smo odgajani, svi smo otkrili da je ta dvosmjerna veza oživjela.

> Židovi iz svih krajeva svijeta se vraćaju kući, ispunjavajući biblijska proročanstva o posljednjim vremenima

Isus je rekao: „Ja sam vrata“. Mnogi ljudi smatraju da Isus označava izlaz iz židovskog života. Ja smatram da je to pogrešno. Za mene on predstavlja vrata u još bolji židovski život i još bolji odnos s Bogom Abrahama, Izaka i Jakova. Svatko od nas susreo je Boga u svom životu na drugačiji način nego ikada prije. Govorim o iskustvima koja su nas promijenila. Ne govorim vam da vaše iskustvo mora biti isto kao i moje, nego da će vam Bog pružiti doživljaj sebe, dovoljan za vašu vjeru. Ne mogu vam reći kakvo će to iskustvo biti.

Ali kad najnevjerojatnija osoba koja je ikad živjela kaže: „Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju“, tada se morate zamisliti. Ja sam se zamislio i otada mi je život obilniji. Život mi je postao život s velikim „Ž“. Život mi je puno drugačiji nego što mi je bio bez Njega. Vjerujte mi, ili još bolje – vjerujte Njemu!

https://www.facebook.com/JesusDaily/videos/10159111021727355/

Izvor: Book.hr/Jesus Daily Facebook

NAJNOVIJE