Žig zvijeri već je sada prisutan
Foto: Pixabay

“I čini da im se svima – i malima i velikima, i bogatima i siromašnima, i slobodnjacim i robovima – dade žig na njihovu desnu ruku ili na čela njihova, te da nitko ne može ništa kupiti ili prodati osim onoga koji ima žig ili ime Zvijeri ili broj imena njezina.” (Otkrivenja 13,16-17)

Žig zvijeri! Tijekom Velike nevolje dići će se moćan i zao vladar te naložiti svim ljudima da prime žig na svoja čela ili na desnu ruku. Oni koji to odbiju, bit će izloženi gnjevu zvijeri. Oni koji se ovome podvrgnu, trpjet će gnjev Božji. Oni koji odbiju, vladat će s Kristom u njegovoj tisućgodišnjoj slavi. Oni koji se podvrgnu, bit će mučeni vatrom i sumporom u prisutnosti svetih anđela i Jaganjca.

Dok ovo čitamo, možemo se osjećati vrlo udaljenima od svega toga znajući da se ovo odnosi na budućnost i vjerujući da će u međuvremenu crkva biti uznesena u domovinu na nebu. A ipak, u izvjesnom smislu, žig zvijeri već je sada prisutan. Ima situacija u životu kada smo prisiljeni izabrati između odanosti Bogu i podložnosti sustavu koji se protivi Bogu.

VIDI OVO: Otkrivenje 13: Što je žig Zvijeri?

Ima situacija kad se od nas, npr. radi zaposlenja, traži da prihvatimo uvjete koji su u jasnoj opreci s božanskim načelima. Ponekad je lako primijeniti racionalno objašnjenje. Ako ne možemo raditi, ne možemo kupovati živežne namirnice. A ako ne možemo do hrane, ne možemo preživjeti. A živjeti moramo, zar ne? Pod ovim lažnim izgovorom pristajemo na zahtjev i zapravo uzimamo žig zvijeri.

Sve što ugrožava opskrbu hranom ili našu kontinuiranu egzistenciju, izaziva u nama paniku i na kušnji smo žrtvovati gotovo sve da otklonimo tu prijetnju. Argumenti koje će ljudi koristiti da bi opravdali štovanje lika u vrijeme velike nevolje isti su oni koji se nama danas prezentiraju kad moramo birati između Božje istine i svojih života.

Lažna je misao da moramo živjeti. Ono što moramo, to je pokoriti se Bogu i ne ljubiti svoj život sve do smrti.

VIDI OVO: Je li RFID čip Žig zvijeri?

A. W. Grant napisao je: “Na novčiću za koji prodajemo istinu, ma koliko blijed bio, uvijek je prisutan lik antikrista.” I onda pitanje ne glasi: “Bih li odbio primiti žig zvijeri kad bih živio u vrijeme Velike nevolje”, nego: “Odbijam li prodati istinu sada?”

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com