Svaki dan vidim tako mnogo kršćana koji dijele svoje živote u malene, pažljivo odvojene, pretince; svjetovne i vjerske.

Vjersko spada u ono što rade nedjeljom, a svjetovno je za ostalo vrijeme. U svjetovno spada bilo što što se dogodi. Tako da ljudi imaju svoj vjerski život u crkvi, a ostatak vremena rade što god žele u svijetu izvan crkve.

No pravi kršćanski život – život po Isusu – je u svim područjima povezan i s onim izvan crkve što činimo na Božju slavu. Nema razlike između onoga što činite nedjeljom i što činite svaku drugu minutu u tjednu.

OPREZ! Bez ovoga nitko neće vidjeti Gospodina

Zato je ova zapovijed u Mateju (22,37) tako važna. Isus nas podsjeća da, kada istinski volimo Boga, voljet ćemo ga sa svakim dijelom svoga bića. Nećemo Mu davati samo jedan dan u tjednu, a ostatak vremena živjeti kako želimo. Ne, mi ćemo Ga slaviti i blagoslivljati čitavim našim životima. To je prava ljubav.

Možda ste primijetili da se različito ponašate ovisno o situaciji u kojoj se nađete – svjetovnoj ili vjerskoj. No zapravo trebate biti ista osoba u obje situacije.

Nemojte dopustiti da vam dani u tjednu diktiraju koliko ste posvećeni služenju Kristu. Častite Ga svakim danom čitavim svojim bićem.

Autor: Jack Graham; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Jesus.org