preminuli držeći se za ruke
Foto: Facebook

Dolores Winstead (83) i njezin suprug Trent Winstead (88) bili su u braku 64 godine. Posljednje dane proveli su u zajedničkoj bolničkoj sobi, a naš svijet su napustili držeći se za ruke.

Dolores i Trent Winstead preminuli su 9. prosinca u bolnici “Zapadna bolnica Sveti Toma” u Nashvilleu.

Nekoliko dana prije nego što je par preminuo, Dolores koja je bila zdrava, netremice je stajala pored bolničkog kreveta svog supruga kome su otkazali bubrezi.

otkazali-bubrezi

Dijaliza je počela slabiti njegovo srce, pa je prebačen na intenzivnu njegu, dok je Dolores, s njihovo dvoje djece, bespomoćno promatrala kako mu se stanje pogoršava.

Nedugo zatim, 7. prosinca, i zdravstveno stanje Dolores se mijenja. Počinje se žaliti na glavobolje i neprekidnu mučninu. Ispostavilo se da je pretrpjeli nekoliko moždanih aneurizmi dok je bila uz supruga i morala je i ona u bolnicu.

preminuli-drzeci-se-za-ruke-1

Osoblje bolnice dozvolilo je da bračni par bude u istoj sobi, spojenih kreveta, kako bi svoje posljednje trenutke proveli zajedno. Uslikani su kako čak i u teškom stanju ne ispuštaju ruku jednom drugom.

Dolores je prestala disati 9. prosinca u 9 sati navečer.

Na Andyju, sinu ovog divnog para, bilo je priopćiti Trentu kako je Dolores preminula. Trent je nakon toga poslao rukom poljubac svojoj supruzi da bi nakon nekoliko sati i on preminuo.

– Nije mogao podnijeti to što je više nema. Promatrali smo ga kako umire. Doslovno je preminuo jer mu je srce puklo od tuge – rekla je njihova kćer Cheryl za Washington Post.

Par se upoznao davne 1950. u okrugu Dixon u Tennesseeju. Kada je Trent poslan na front u Korejskom ratu, redovito je s Dolores razmjenjivao ljubavna pisma. Nedugo nakon što se vratio u Ameriku, par se i službeno vjenčao.

preminuli-drzeci-se-za-ruke-2

Iza sebe su ostavili dvoje djece, troje unuka kao i osam praunučadi.

Djeca su ispričala kako su Dolores i Trent bili potpuno suprotne osobnosti.

– Dolores je bila tiha i voljela je kuhati. Trent je volio biti vani provoditi dane pecajući na jezeru – pričaju njihova djeca.

Početkom nove godine, 17. siječnja, proslavili bi točno 64 godine braka. Sahranjeni su, razumije se, jedno pored drugog.