Kako se zli duhovi miješaju u naše živote? Ovo će vam otvoriti oči!

Kako se zli duhovi miješaju u naše živote? Pokušat ću vam odgovoriti s jednostavnom ilustracijom koja vam može otvoriti oči.

Zamisli da stojiš na jednoj kraju neke duge, uske ulice s obje strane ispunjene dvokatnicama u nizu. Na drugom kraju ulice stoji Isus, a da je tvoj kršćanski život napredovanje u hodu niz tu dugu ulicu zrelosti u Njemu.

Ne postoji apsolutno ništa u toj ulici što bi te spriječilo da prispiješ k Isusu. Dakle, kada primiš Krista, upri svoj pogled u Njega i počni hodati.

Ako kako je ovaj svijet još uvijek pod vladavinom Sotone, kuće u nizu s tvoje obje strane nastanjene su bićima koja su predana tome da te priječe da postigneš svoj cilj. Ona nemaju ni moć ni vlast da ti zapriječe put ili čak uspore tvoj korak, pa se stoga naginju kroz prozore i zazivaju te, nadajući se da će ti odvući pažnju s tvog cilja i prekinuti tvoje napredovanje.

Dođi i pogledaj!

Jedan od načina na koji će te pokušati smesti jest da će te glasno dozivati: ”Hej, gledaj ovamo! Imam nešto što stvarno želiš. Dobrog je okusa, primamljivo, i mnogo je zanimljivije od tvog dosadnog hoda niz ulicu. Dođi i pogledaj!” To je kušnja koja predlaže tvom umu prigode služenja sebi umjesto Bogu.

Kako nastavljaš svoj put prema Kristu, također ćeš imati misli poput ove: ”Ja sam glup. Ja sam odvratan, Bogu nikada ništa neću značiti.” Sotonini izaslanici su majstori u optuživanju, osobito nakon što su te zbunili kušnjama.

VIDI OVO: 15 stvari koje Sotona i zli duhovi mogu činiti

Gledaj što si učinio!

Jednog trenutka kažu: ”Pokušaj ovo, nema ničeg lošeg u tome.” Onda, kada se pokoriš, odmah su tu da ti se podruguju: ”Gledaj što si učinio! Kako se možeš nazivati kršćaninom kada se tako ponašaš?” Optuživanje je jedno od glavnih Sotoninih oružja u njegovom pokušaju da te odvrati od tvojega cilja.

Ostale primjedbe kojima se bacaju na tebe dok ideš na ulicu zvuče otprilike ovako: ”Ne trebaš danas ići u crkvu. Nije važno moliti i čitati Bibliju svaki dan. Neke stvari iz New Agea nisu tako loše.” To je prijevara, i to je Sotonino suptilno oružje čiji cilj je da te oslabi.

Često ćeš puta čuti te poruke u prvom licu jednine: ”Danas ne trebam ići u crkvu, moliti, čitati moju Bibliju.” itd. Sotona zna da ćeš puno lakše biti prevaren ako te uspije navesti da misliš kako su to tvoje misli a ne njegove.

Zli duhovi žele da usporiš, staneš…

U čemu je neprijateljev cilj koji nagoni svoje demone da te ismijavaju, mame i preslušavaju s prozora i pragova duž tvojega puta? On želi da usporiš, staneš, sjedneš, i ako je itekako moguće, odustaneš od svog putovanja prema Kristu.

Želi utjecati na tebe da posumnjaš u svoju sposobnost da vjeruješ i služiš Bogu. Zapamti: On nema apsolutno nikakve moći niti vlasti da bi te zaustavio u tom nepokolebljivom napredovanju na tvome putu prema Kristu. I nikada te više ne može ponovno posjedovati, jer si bio otkupljen Isusom Kristom i zauvijek si u Njemu (1 Petrova 1,18-19).

Ali ako te pridobije da slušaš misli koje je on zasadio u tvoj um, može utjecati na tebe. I ako mu dopustiš da kroz kušnju, optužbu i prijevaru dovoljno utječe na tebe, on će te moći nadzirati.

Autor: Neil T. Anderson; iz knjige ”On lomi sve okove”