Bog vas dovoljno voli da vam daje znakove upozorenja. Obraćate li pozornost na njih?

„Zato, kralju, neka ti bude mio moj savjet: iskupi svoje grijehe pravednim djelima i svoja bezakonja milosrđem prema siromasima, da bi ti potrajala sreća.“ (Daniel 4, 24)

Prečesto se događa da kada sve ide odlično u životu ne čujemo znakove skorašnjeg propadanja.

Ponos zasljepljuje, kao i reflektor pod kojim se nalazimo.

Zbog toga neki ljudi koji su u životu doživjeli uspjeh odlaze kući mijenjati pelene, kose svoju travu i peru svoje posuđe. Kada doživite kakav uspjeh, pazite da ostanete vjerni svojim korijenima kako vam ne bi promakli znakovi nadolazeće propasti.

Nabukodonozorov život daje jasan primjerak ovoga. Bogu je bilo stalo do poganskog kralja u tolikoj mjeri da ga je upozorio što će mu se dogoditi, kao što čitamo u knjizi o Danielu 4.

Gospodin mu nije samo oduzeo moć. Bog mu je podario san, doveo je Daniela da interpretira san, a Daniel je rekao Nabukodonozoru što će se dogoditi i kako to izbjeći. Nema jasnijeg upozorenja od ovog!

Daniel je rekao kralju: „iskupi svoje grijehe pravednim djelima i svoja bezakonja milosrđem prema siromasima, da bi ti potrajala sreća.“ (Daniel 4, 24)

VIDI OVO: 10 upozoravajućih znakova da se udaljavate od Boga

Daniel mu je dao ispuniti tri stvari s obećanjem da će uslijediti uspjeh. Ali kralj nije opazio znakove.

Je li moguće da i vi ne uočavate znakove upozorenja?

Moguće je da se radi o sukobu s drugima. Možda mislite da je to problem druge osobe, ali Bog vam želi pokazati da nešto u vašem životu ne funkcionira.

Možda se radi o kušnji s kojom se borite jer se stalno stavljate u lošu situaciju. Možda se radi o kaosu i zbunjenosti u vašem životu. Oba znaka znače da niste dobro povezani s Bogom. Pokušavate voditi život po vlastitim uvjetima.

Bog vam kroz ove znakove upozorenja želi reći: „Prestani griješiti, vrati mi se!“

Ako idete pogrešnim putem, Bog vas dovoljno voli da vam daje znakove upozorenja. Obraćate li pozornost na njih?

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com