Zuckerberg je napokon priznao istinu o Facebooku koju svi znamo
Foto: Wikipedia/Unsplash

Facebook namjerno cenzurira web stranice i pojedince koji su za život i pravo nerođenih. 

Lila Rose, osnivačica Live Actiona, objavila je u četvrtak kako je izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg priznao da je njegova tvrtka sa sjedištem u Silicijskoj dolini “kriva” za cenzuriranje sadržaja njezine pro-life stranice.

Zuckerberg je navodno ponudio prijem tijekom sastanka sa senatorom Joshom Hawleyem, jednim od četvorice zastupnika koji su početkom ovog mjeseca poslali pismo Facebooku, ukoravajući stranicu zbog cenzure sadržaja Live Action-a, koja je tvrdila da pobačaj nije “medicinski nužan.”

VIDI OVO: Facebook uništava mentalno zdravlje, tvrde znanstvenici

”Tisućama mojih pratitelja na FB-u poslane su obavijesti u kojima se navodi da širim „lažne“ vijesti”, napisala je Lila Rose na Twitteru.

Unatoč navodnom Zuckerbergovom priznanju, Rose je rekla da još nije primila “nikakvu ispriku” izravno od osnivača Facebooka ili predstavnika tvrtke.

Sve je započelo krajem kolovoza, kada je Facebook obavijestio Live Action da dva njihova videa predstavljaju “lažne vijesti”, a Roseine tvrdnje o pobačaju opisali su kao “netočne”.

Bez obzira na to što je Zuckerberg mogao reći senatoru Hawleyu, osnivačica Live Actiona rekla je da ostaje zabrinuta zbog Facebook aktivnosti i kulture cenzure.

VIDI OVO: Facebook suspendirao čovjeka zbog objave stare čak 11 godina

“Nedostaje im transparentnost [i] iskrenost”, napisala je. “Tvrde da su neutralni, ali ne djeluju na taj način. Oni uživaju povlastice kao platforma, ali djeluju poput krajnje lijevog, politički motiviranog izdavača. To utječe na sve vijesti [i] sadržaj koji se dijeli na [Facebooku]. ”

Rose je rekla da se zalaže za borbu za svoje pravo na objavljivanje sadržaja koji nije opterećen Facebookovim političkim interesima.

Facebook identičnu politiku provedi i na našim prostorima, a portal novizivot.net je u nekoliko navrata bio blokiran i upozoren zbog dijeljenja sadržaja koji promovira njima neprihvatljive vrijednosti.