Župnik se iznenadio kada je vidio poruku anonimnog donatora

Župnik se iznenadio kada je primio dirljivu poruku koju je poslao nezaposleni i anonimni donator. Uz pismo je poslao i donaciju za ukrajinske izbjeglice.

Početkom ožujka vlč. Giuseppe Tedesco, župnik jedne od župa u milanskoj biskupiji (sjeverna Italija), predvodio je misiju spašavanja. On i trojica župljana uzeli su dva vozila i vozili se 20 sati do granice između Poljske i Ukrajine kako bi pokupili ukrajinsku djecu koja su ranijih godina posjetila talijansku župu.

Veza između Ukrajine i Italije postoji od 1998. godine. Od te godine deseci ukrajinske djece ljetuju u gradu Busto Arsizio, a ugošćuju ih obitelji iz različitih župa.

Dočekalo ga anonimno pismo s donacijom

Vlč. Giuseppe je nakon prvih bombardiranja Ukrajine razgovarao s djecom preko telefona: neka su bila jako uplašena i plakala. Jedno dijete je izgubilo kuću od bombi i skrivalo se s drugima u podrumu škole. Kada je svećenik saznao da su neki od njih prešli granicu s Poljskom, brzo je organizirao putovanje kako bi djecu doveo u Italiju, zajedno s majkom i njezinom 14-dnevnom bebom, piše Aleteia.

Nekoliko dana nakon povratka s putovanja, dobio je anonimno, rukom pisano pismo s donacijom. Poslao ga je 58-godišnjak, koji navodi da nije župljanin te župe, ali često dolazi na subotnju misu. Donator se ispričao zbog rukopisa, napominjući da ima problema s vidom.

Snimka zaslona: Facebook/Oratorio San Giuseppe – Busto Arsizio

U pismu, između ostaloga, stoji:

“Nezaposlen sam dvije godine i, unatoč poteškoćama, osjećam potrebu dati ovu malu donaciju za ljude koji su u većim poteškoćama od mene, a kojima vi i vaša zajednica pomažete.”

Vlč. Giuseppe objavio je na Facebooku komentar na pismo:

“Ovo pismo popraćeno donacijom vrijedi više od tisuću propovijedi. Ovo je dobročinstvo, ovo je srce koje voli. Neka te Bog blagoslovi i uzvrati ti, dragi brate. Tvoja gesta je prekrasna stranica Evanđelja.”