10 biblijskih razloga zašto trebamo oprostiti

Ovo je jedna od najtežih stvari za poslušati, ali Isus je bio jasan u svom nauku da kršćani moraju praštati drugima.

Ovaj nauk je čak i dio molitve ‘Očenaš’. Dobra je vijest ta da Bog također nama prašta. Evo 10 biblijskih stihova koji će vas podsjetiti na Njegovu milost, kao i na to da nas On poziva da drugima pružimo oprost.

Psalam 103,8-12

Milosrdan je i milostiv Gospod, spor na gnjev, a bogat milosrđem. Neće se zauvijek parbiti s nama i neće dovijeka u srdžbi ustrajati. Ne postupa s nama po grijesima našim i ne uzvraća nam po našim bezakonjima. Jer kako je nebo visoko nad zemljom, tako je veliko milosrđe njegovo prema onima koji se njega boje. Kako je istok daleko od zapada, tako udaljuje od nas prijestupe naše.

Djela 10,42-43

I zapovjedi nam propovjediti puku i posvjedočiti: to je onaj kojega Bog postavi sucem živih i mrtvih! O njemu svjedoče svi proroci da po imenu njegovu svaki koji vjeruje u nj prima oproštenje grijeha.

Efežanima 1,7-10

U njemu, po njegovoj krvi, imamo otkupljenje, oproštenje prijestupâ po bogatstvu milosti njegove, kojom nas obilno obdari sa svom mudrošću i razboritošću, obznanivši nam tajnu svoje volje po dobrohotnosti svojoj koju je već otprije u sebi naumio, da se provede punina vremena: objediniti sve u Kristu — i ono na nebesima i ono na zemlji.

Izaija 43,25

Ja, ja sam taj koji je izbrisao prijestupe tvoje i grijeha se tvojih ne spominjem.

Kološanima 1,13-14

On nas izbavi iz vlasti tame i prenese u kraljevstvo Sina, ljubavi svoje, u kome imamo otkupljenje krvlju njegovom — oproštenje grijeha.

Efežanima 4,21-32

Svaka gorčina i srdžba i gnjev i vika i hula, zajedno sa svom zloćom, neka se ukloni od vas!I budite jedni drugima dobrostivi, samilosni, opraštajući jedni drugima kao što i Bog u Kristu oprosti vama.

Matej 6,14

Jer ako vi oprostite ljudima prijestupe njihove, oprostit će i vama Otac vaš nebeski.

Psalam 103,4

…on od propasti otkupi život tvoj, okruni te milosrđem i smilovanjem…

Izaija 1,18b

Ako su grijesi vaši kao grimiz, bit će bijeli kao snijeg; ako su crveni kao purpur, bit će kao vuna.

Izaija 53,5

A on bijaše proboden zbog naših prije­stupa, satrt zbog naših bezakonja; na njemu bijaše kazna — radi našega mira, i njegovim ranama mi smo iscijeljeni.

Autorica: Carey Lodge; Prijevod: Aleksandar J.

NAJNOVIJE!