10 Božjih obećanja za sve koji prolaze kroz patnju

Na različitim mjestima u Pismu vidimo kako je Bog blizu onima koji su povrijeđeni, brinući se o njima. Od Hagare u Postanku sve do gubavaca u Novom zavjetu, Bog se zaustavlja pored njih te ih liječi svojim dodirom.

Kako je Isus ranije liječio, spreman je to činiti i danas. Kada nas bole srca, kada se osjećamo zaboravljenima, kada se suočimo s tragedijom… On je blizu.

Kada smo svjesni tko Bog uistinu jest, možemo se pouzdati u Njegove odgovore.

Ako ste povrijeđeni, zbunjeni ili samo trebate sigurnosti da se Bog brine te da čuje vaše molitve, ovi stihovi obećanja su tu za vas:

Jer ja, Jahve, Bog tvoj, krijepim desnicu tvoju i kažem ti: »Ne boj se, ja ti pomažem.« (Izaija 41,13)

Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte prédati pred njima. Ta sâm Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti. (Ponovljeni zakon 31,6)

Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.(Izaija 41,10)

Ljubim te ljubavlju vječnom. (Jeremija 31,3)

Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam’ – riječ je Jahvina – ‘naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu. (Jeremija 29,11)

Vjeran je Bog koji vas pozva u zajedništvo Sina svojega Isusa Krista, Gospodina našega. (1. Korinćanima 1,9)

Jer ja, Jahve, ne mijenjam se, a vi se, sinovi Jakovljevi, mijenjate bez prestanka. (Malahija 3,6)

»I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.« (Matej 28,20)

Dajem ti tajna blaga i skrivena bogatstva, da bi spoznao da sam ja Jahve koji te zovem po imenu, Bog Izraelov. (Izaija 45,3)

”Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” (Matej 11,28)

NAJNOVIJE!