13-godišnja žrtva silovanja šokirala sve koji su joj rekli da abortira dijete

“Sve mogu u onome koji mi daje snagu.” (Fil 4,13)

Prije dvije godine, 13 godina stara djevojčica po imenu Ashley iz Elwood, Indiana, je silovana od strane prijatelja njezinog brata te ostala trudna. Ashley je prijavila silovatelja koji je osuđen po tri točke optužnice budući da mu Ashley nije bila jedina žrtva.

Ova priča je izmamila suze milijunima Amerikanaca jer je mlada djevojka odlučila zadržati svoje dijete i roditi, što je na kraju i učinila, te rodila prekrasnog dječaka po imenu Aiden.

Ashley sada ima 15 godina, a upisala je srednju školu i prilagodila se na novu ulogu kao učenica i mlada majka. Poslije rođenja Aidena, Ashley se vratila u školu, no šokirala se kada je saznala je da je dječaku optuženom za njezino silovanje dozvoljeno da ide u istu školu kao i ona. Njezin silovatelj, koji je također bio maloljetan kada je počinio zločin, je ostao zaštićen od strane porote i suda te njegov identitet nikada nije otkriven.

Ashley su njezini roditelji hitno ispisali iz upisane škole i prebacili je u drugu, alternativnu školu, kako bi nastavila svoje školovanje bez straha od incidenata. Odlična je učenica i ima gotovo sve petice u školi.

Prošlog kolovoza, Ashleyna obitelj se suočila s još jednom užasnom tragedijom. Njezin brat je ubijen iz vozila vatrenim oružjem, ni manje ni više već u blizini njihova doma. Počinitelj još uvijek nije identificiran. Ovaj tragični događaj je razorio obitelj, ali uz pomoć molitve, prijatelja i obitelji, ova obitelj ponovo pokušava sastaviti njihov život.

Premda ovaj put nije bio lagan, Aiden je sada 18 mjeseci star svojoj je majci donio ljubav i sreću, kao i način da se povrati iz situacije, koja se tada činila nepovratnom. Ashley će prisustvovati „March for Life“ove godine uz organizaciju „Living Exceptionsa“, kako Aiden zaista i jeste pravi „živući izuzetak“.

Trenutno, Ashley ne prima roditeljski dodatak od države Indiane. Nažalost, država Indiana je jedna od 31 saveznih američkih država koja nema zaštitu za djecu koja su žrtve silovanja i čija djeca nemaju biološkog oca na raspolaganju.

Ako Ashley preda papire za bilo kakvu pomoć države, država mora tražiti Aidenovog biološkog oca da bi on plaćao alimentaciju. Za uzvrat, on može zahtijevati prava da posjećuje dijete. Ali dok Indiana ne promijeni ovaj zakon što se tiče djece kao žrtava silovanja, Ashleyini roditelji se moraju snalaziti da bi Aidenu osigurali sva sredstva potrebna za normalan život.

Hvala ti Bože za ovog prekrasnog dječaka, Aidena i za izbor njegove hrabre majke da ga zadrži. Blagoslovi ovu mladu majku i njezino dijete i nastavi ih čuvati. Mi se također, Bože Oče, molimo za njihovu obitelj u cjelini i za njihov tragični gubitak sina, odnosno brata. Donesi mir u ovu obitelj i ozdravljenje, dok oni uče da ti vjeruju.

IZVOR:Godvine

NAJNOVIJE!