15-godišnja djevojčica, koju su učenici zlostavljali i silovali, napisala oproštajno pismo prije samoubojstva

Cassidy Trevan je imala 13 godina kad je postala žrtva skupine djevojčica iz svoje osnovne škole u Melbourneu. U početku su je vrijeđale, šamarale, maltretirale na društvenim mrežama, pratile su je po gradu i uništile joj kuću. Nakon konstantnih napada, Cassidy je napisala oproštajno pismo i izvršila samoubojstvo.

Nakon što neko vrijeme nije dolazila u školu zbog trauma koje je proživjela, djevojčica je krenula na program oporavka, a djevojčice koje su je zlostavljale ispričale su joj se, a potom je pozvale na festival koji se održavao sljedećeg dana. Cassydina majka Linda ispričala je da je sve bila zamka, jer su je namamile kod starijih mladića iz škole koji su silovali 13-godišnjakinju, dok su one sjedile i čekale da se sve završi.

Linda je na računalu svoje kćeri našla pismo, u kojem djevojčica piše da samo želi ispuniti svoju dužnost i upozoriti druge na opasnost zlostavljanja u školama.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

– Bila sam učenica (ime škole nije otkriveno) kad su me silovali učenici koji još pohađaju tu školu. Znam da to sad zvuči kao privlačenje pozornosti, ali iskreno ovo je daleko od toga. Postoji mnogo razloga zašto to činim, a sve ću objasniti. Moj cilj je upozoriti druge (uglavnom učenike, ali i roditelje) na ono što se meni dogodilo, jer mislim da, ako su to učinili meni, mogu to učiniti i drugima, ili barem pokušati.

Vi imate moć to zaustaviti. Upamtite da su ljudi koji su mi to učinili bili učenici, teško je povjerovati u to, znam, ali istina je – napisala je. Ne radim ovo iz osvete učenicima koji su me silovali, dogovorili silovanje, maltretirali me zbog toga i rugali se. Ne radim to zbog privlačenja pozornosti, želim da to bude jasno. Radim ovo zato što je u mojoj školi upisano 1.500 učenika od sedam do 12 godina i oni zaslužuju biti upozoreni.

Mislim da je moja dužnost to učiniti jer se to dogodilo meni i zaposleni u školi nisu učinili ništa da mi pomognu, o čemu ću progovoriti kasnije. Moja je dužnost upozoriti na to što mi se dogodilo (a ne zato što ste možda čuli da se po školi priča o tome). Radim to i zbog sebe. Želim napokon nakon godinu i pol dana da budem ostavljena na miru.

Nevjerojatno je koliko je učenika u školi čulo priče o meni i koliko njih još uvijek sluša. Još uvijek doživljavam da mi učenici koje nikad nisam upoznala šalju poruke na Facebooku nazivajući me prostitutkom. Promijenila sam školu, preselila se, ali me i dalje kontaktiraju i zlostavljaju.

– Ne mogu spriječiti ljude da ogovaraju, ali mogu bar da pokušam ispričati što se doista dogodilo s obzirom na to da se i dalje priča o tome. Kao što sam rekla ovo je više zbog onih koji ne znaju za ovo i u opasnosti su. Moje ime je Cassidy Trevano i silovana sam. Ako i vama netko pokuša učiniti isto, borite se. Ako se ne borite, žalit ćete cijeli život. Vi to možete. Budite oprezni. Poslušajte upozorenje. Čuvajte se – napisala je Cassidy.

Žalosno je koliko mladih trpi od posljedica zlostavljanja, a nitko ništa ne poduzima!

NAJNOVIJE!