200 farmera šutjelo je tijekom dražbe kako bi mladić mogao otkupiti svoju obiteljsku farmu

Ljubaznost farmera u Nebraski u SAD-u vratila nam je povjerenje u čovječanstvo.

Stotine farmera u Nebraski šutjelo je tijekom aukcije kako bi mladić mogao pobijediti u ponudi i otkupiti svoju obiteljsku farmu.

Davidova se obitelj desetljećima bavila zemljoradnjom. Prije mnogo godina, predak je prodao svoju farmu od 80 jutara rođaku koji nije imao na umu njihov najbolji interes. Ovo je uznemirilo cijelu obitelj.

David je bio odlučan u namjeri da je vrati, pa kada je zemlja bila na dražbi, David i njegov otac odlučili su učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi ponovno vratili farmu.

Na dan dražbe bilo je prisutno više od 200 poljoprivrednika. David i njegov otac mislili su da su im šanse za pobjedu male, ali odlučili su dati sve od sebe.

Ono što su farmeri zatim učinili iznenadilo je Davida i njegovu obitelj.

Nitko od drugih farmera nije progovorio

Kad je dražbovatelj počeo, David i njegov otac dali su svoju ponudu. Na njihovo iznenađenje, nitko od drugih farmera nije progovorio.

Ispostavilo se da se više od 200 farmera predomislilo oko zemlje te su odlučili ne licitirati, kako bi je mladi farmer mogao vratiti svojoj obitelji.

Nakon tri puta, dražbovatelj još uvijek nije čuo odgovor niti jednog farmera. Napokon je zalupio čekićem te dao Davidu i njegovu ocu pobjedničku ponudu.

“Imao sam dva duboko ponizna dana u svom životu”, rekao je David. “Prvi je bio dan kad mi se rodio sin. Drugi je bio onaj nezaboravni dan u aukcijskoj kući.”

Kakav nevjerojatan iskaz solidarnosti farmera prema ovoj obitelji. Ovaj čin dobrote doista nam je otopio srca!

NAJNOVIJE!