Znanstvenici vjeruju da su uspjeli identificirati betlehemsku zvijezdu

Betlehemska zvijezda intriga je koja prati znanstvenike i teologe već stoljećima. Sada, znanstvenici vjeruju da su napokon uspjeli identificirati što je ta zvijezda bila te gdje se i danas može vidjeti.

Prema članku Rona Allena, osnivača International Star Bible društva koji je objavljen na CharismaNews.com stranici, kineski astronomi su prvi primijetili novu otprilike 5 godina prije Krista kod meridijana Altair. Drugi astronomi (biblijski mudraci) vidjeli su zvijezdu na Istoku te su ju slijedili do Betlehema kako bi vidjeli Isusa.

Allen piše da, ako je astronom slijedio kinesku geografsku visinu prema sjeveru i meridijanu Altair zvijezde otprilike 25 stupnjeva, došao je do geografske širine koju bi mudraci mogli vidjeti odmah iznad Betlehema.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Danas se na tom mjestu nalazi crna rupa naziva X-1 Cygnus, koja se nalazi u Cygnus zviježđu (labud, poznat i kao Sjeverni križ). Allen objašnjava da, budući da je crna rupa ostatak velike nove, X-1 Cygnus može zapravo biti betlehemska zvijezda.

Važno je napomenuti da se skupina zvijezda kojoj pripada X-1 naziva Ljetni trokut, koji se sastoji od tri najsjajnije zvijezde; Deneba (Gospodin dolazi), Altaira, i Vege (on će se uzvisiti). Te zvijezde i njihova imena ukazuju na velike događaje u životu Isusa Krista.

Allen piše da više o betlehemskoj zvijezdi možete saznati u njegovoj knjizi The Stars of His Coming (Zvijezde Njegova dolaska), i s tim znanjem, nakon što pročitate Božićnu priču, možete pogledati u nebo i vidjeti mjesto na kojem je betlehemska zvijezda tako snažno sjala prije 2.000 godina.

NAJNOVIJE!