Zašto Bog dopušta da nam se događaju užasne stvari?

Tijekom nedavnog sastanka koji sam održavao u Maywoodu u Kaliforniji, jedna je mlada Armenka, ispunjena Duhom, teško bila povrijeđena u automobilskoj nesreći.

Karlične kosti i ruke bile su joj slomljene. Udovi su joj bili zdrobljeni i, prema liječničkom izvješću, bilo je čudo što je uopće preživjela. Djevojka je bila ispunjena Duhom i ljubila je Gospodina svim svojim srcem. Jednu ili dvije večeri nakon nesreće, k meni je došao jedan mladić sa zbunjujućim pitanjem:

“Zašto Bog dopušta takve stvari?”

Što sam mogao odgovoriti? Podigao sam svoje srce k Bogu i pomolio se, a onda odgovorio: “Sve pridonosi dobru, prijatelju moj, ako svojim srcem ljubimo Gospodina. Sad je vrijeme za vjeru. Sad je vrijeme da uđemo u ognjenu peć s vjerom da ćemo negdje u njezinu plamenu naći Gospodina.”

StockSnap / Pixabay

Mladić je polako odmahnuo glavom i rekao mi da takvi događaji potresaju njegovu vjeru u Boga i Božju skrb.

Nekoliko večeri kasnije, taj me mladić, brat mlade Armenke, odveo u bolnicu da molim za njegovu sestru koja je slomljena, izudarana i u masnicama ležala ondje na krevetu. Koloturi s utezima nalazili su se po čitavoj sobi. Dok sam stajao ondje gledajući je, molio sam da mi Gospodin pomogne kako bih bio blagoslov. Slava Božja ispunila je prostoriju. Okrenuo sam se njezinu bratu i rekao: “Gospodin je ovdje. Bog je na ovom mjestu.”

Iznenada je ova mlada djevojka progovorila drugim jezikom. Slavljenje Boga odzvanjalo je onom prostorijom te sam znao da će je Gospodin provesti kroz njezinu nevolju. Prije nego sam te večeri otišao, jedna mi je bolničarka rekla da djevojčina vjera, povjerenje u Isusa te ljubav za Boga utječu na čitavu bolnicu. Imali ste potrebu hodati na vrhovima prstiju. Činilo se kao da je to sveto tlo. Utezi su jedan po jedan bili uklonjeni. Ozdravljujuća rijeka milosti Božje počela je teći.

Za nekoliko dana moći ću prisustvovati molitvenom sastanku u kući moga dragog prijatelja, brata Shakariana, njezina oca, gdje ćemo se radovati i slaviti Onoga koga smo sreli u toj žarkoj kušnji života. Ovaj momak koji je posumnjao iskreno mi je rekao da ga je iskustvo ove mlade žene, njegove sestre, u njezinoj teškoj kušnji dovelo bliže Isusu nego ijedna moja propovijed propovijedana sa svete propovjedaonice.

Autor: Charles S. Price; Izvor: Put života

NAJNOVIJE!