8 upozoravajućih znakova loše cirkulacije

Ako vas muči loša cirkulacija, to je obično znak većih zdravstvenih problema. Pretilost, dijabetes, visok krvni tlak i pušenje najčešći su uzroci suženih arterija zbog kojih je protok krvi slabiji.

Zdrav i pravilna cirkulacija bitna je iz razloga da vaši organi primaju dovoljno krvi koja sadrži kisik i hranjive tvari, te koja vaše organe i tijelo održavaju zdravima. Ako zanemarite stanje svoga krvotoka, riskirate zdravlje svojih bubrega, mozga ili srca.

Zbog toga je bitno pripaziti na znakove loše cirkulacije, a ovo su najčešći.

Utrnuće i peckanje u udovima

Ako do vaših udova ne dolazi dovoljno krvi, moguće je da ćete osjetiti kao da vas bockaju igle.

Otežane kognitivne funkcije

Slabiji protok krvi do mozga, velike promjene u krvnom tlaku i drastično smanjenje protoka krvi do glave uzrok su otežanim kognitivnim operacijama.

Probavne smetnje

Nakupljanje masnih naslaga na stjenkama krvnih stanica može smanjiti dotok krvi do područja stomaka. To može uzrokovati proljev, krv u stolici ili veliku bol u području stomaka. Posjetite liječnika ako proživljavate ovakvu bol jer je moguće da se radi o vrlo opasnom stanju.

Nedostatak apetita

Vaša crijeva trebaju krv kako bi probavila hranu. Postoji rijetka bolest zbog koje se krvne stanice upale, a vi nemate apetita.

Umor

Smanjena količina kisika u krvi može dovesti do umora mišića. Za one koji vježbaju, loš krvotok povećava vrijeme potrebno za oporavak tijela.

Bol

Loša cirkulacija može uzrokovati hladne ruke i noge, a naposljetku i pulsirajuću bol u ekstremitetima.

Oticanje

Oticanje se može javiti zbog nakupljanja krvi oko zglobova i stopala. To se događa kako bi krvne stanice mogle doći do tkiva. Ako patite od bolesti cirkulacije srca, to može biti uzrok oticanja u području stomaka.

Angina

Angina je bolest srca koju može uzrokovati loša cirkulacija. Osjetit ćete bol u lijevoj strani prsnog koša i nedostatak daha. Angina može uzrokovati i slabiju cirkulaciju krvi kroz srce.

NAJNOVIJE!