3 načina kako koristiti novac za Boga

Ovo su tri načina kako da iskoristite novac za Boga i Njegovo kraljevstvo.

Nahranite siromašne

Kada dajemo siromašnima, mi u stvari dajemo sami sebi. To kažu Izreke 19,17: “Jahvi pozaima tko je siromahu milostiv, i on će mu platiti dobročinstvo.” Osim toga, Isus to vidi kao dobročinstvo Njemu (Matej 25,37) i govori: “Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste! “. Osim toga, ništa i ne posjedujemo (1. Korinćanima 4,7); mi smo samo služitelji.

Širenje Evanđelja

Kada dajemo podršku crkvama ili službama koje šire Evanđelje, mi sijemo novac u kraljevstvo Kristovo. Trebamo biti ruke, noge, uši, oči i usta Kristova, što znači da trebamo ići u svijet, ali budući da većina nas ne može ići u svijet, možemo podržavati one koji to čine. Na ovaj način možemo pomoći onima koji naviještaju Evanđelje podržavajući ih poput Aron i Ura koji su držali Mojsijeve ruke tijekom bitke (Izlazak 17,12).

Velikodušni impulsi

Sjećam se da je jedan pastor rekao: “Nikad se ne opirite želji da budete velikodušni.” Jednog dana je stajao pred majkom koja je imala dvoje djece dok je pregledala namirnice. Žena je u torbi tražila ostatak novca jer joj je nedostajalo skoro tri dolara, pa je pastor otišao do blagajnice i dao joj novčanicu od dvadeset dolara. Žena je vidjela što je pastor uradio, i ne znajući tko je on, počela je plakati. Uljepšao joj je dan i pomogao je samohranoj majci kojoj je već bilo dovoljno teško odgajati dva djeteta. Pastor je imao velikodušnu želji i slijedio je, iako većina ljudi mogu potisnuti ovaj osjećaj ili impuls da pomognu, on nije, pa predlažem da se nikada ne opirete želji da budete velikodušni. Bog vas možda koristi u pomoći nekome drugome da dođe do Krista.

Zaključak

Možete koristiti svoj novac za Boga i Njegovo kraljevstvo kada hranite siromašne, ili pomažete onima koji to čine; kada pomažete onima koji dijele Evanđelje držeći njihove ruke (financijski); i kada se prestanete odupirati velikodušnim željama da pomognete ljudima jer većina to ne čini.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!