NaslovnicaŽivot3 stvari koje vas Bog želi naučiti kada ste u nevolji

3 stvari koje vas Bog želi naučiti kada ste u nevolji

Kada se nađemo u nevolji, posljednja stvar o kojoj mislimo je da budemo radosni, te se pitamo je li tako nešto uopće moguće. Pa iako nam se neke stvari čine nemogućim, Biblija nas podsjeća da je s Bogom sve moguće.

Autorica Cortni Marazzo daje nam odgovore na pitanje možemo li biti radosni kada smo u nevolji u svom članku 3 načina kako se možemo radovati usred novolje. Evo što ona kaže:

  1. Kada ste u nevolji, postajete više svjesni Boga.

Pavao je shvatio da kada je bio fizički najslabiji, tada je Bog najviše djelovao kroz njega. Znao je kako Božja snaga u nama je puno moćnija nego naša vlastita snaga. Iz tog razloga, naučio je kako biti zadovoljan u svojim slabostima i patnjama! (2 Kor 12,10)

  1. Kada ste u nevolji, vaše pouzdanje u Boga i vjera raste.

Kada ste na kraju svojih snaga, naučite kako se pouzdati u Bogu, jer što drugo preostaje? Tada pronalazimo kako nam je Bog vjeran u svojim obećanjima. ”Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor.” (Izreke 3,5)

  1. Kada ste u nevolji, Bog vam može dati novu i svježu perspektivu.

Ako u vremenu nevolje slušate i tražite Boga, može vam puno toga pokazati! Tijekom najtežih razdoblja u vašem životu, shvatit ćete koliko su divni ljudi, kao i neke situacije koje je Bog doveo u vaš život.

Razdoblje patnje nije ni zabavno ni lako, ali se iskreno možemo radovati ako smo usmjereni na prave stvari.