3 važne istine koje vaše dijete treba znati o Bogu

Tri su važne istine koje djeca trebaju znati o Bogu. Te tri istine će im pomoći kroz život, posebno kada naiđu nevolje i svijet izgleda kao ružno mjesto.

Postoje trenutci kada se sva djeca osjećaju usamljeno. Oni dovode u pitanje mnogo od onoga što su učili, ali istine ostaje u njima kao nešto na što kasnije mogu računati.

Prva istina: Bog je njihov otac i želi ih vidjeti kako se vraćaju kući

Bog je tvorac i otac njihove duše. Kao naš Otac, voli ih na savršen način. U ličnom su mu interesu oni kao naša djeca. Oni su Njegovo duhovno potomstvo i ta veza nikada ne može biti slomljena. Znajući da su, kada se osjećaju kao da su ih njihovi zemaljski roditelji iznevjerili, u mogućnosti razgovarati sa onim koji ima savršenu, bezuvjetnu ljubav za njih, koji obećava da će ih uvijek slušati i odgovoriti na njihove molitve, može biti najutješnija stvar na svijetu. Kao i svaki otac, On želi da oni nauče ovdje i dokažu se te se vrate Njemu časno. On ne želi ništa više nego zagrliti svoju djecu i reći im kako je ponosan na posao koji su obavili i lekcije koje su naučili.

Druga istina: On želi da oni nauče i budu sretni

Bog ih nije poslao ovdje da budu jadni. Poslao ih je ovdje kako bi naučili, što ponekad može dovesti do bijede kroz bolne lekcije. No, dugoročno gledano, On želi da pronađete radost u učenju i budete zahvalni za svoja iskušenja. Znanje da imaju “navijača” koji želi da budu sretni i nađu radost će im pomoći da to učine. Možemo ih naučiti da ponekad teške lekcije dovode do vječnih istina i sreće, i da nijedna teškoća nije nevolja ako su naučili nešto iz nje. Pomognite im da nauče da On ne dijeli bijedu i bol. On za njih navija, i zna što svatko od njih treba naučiti da bi bio dostojan vratiti se njemu. Želi ih opet vidjeti na nebu.

Treća istina: On im je dao puno alata i resursa

Nije ih jednostavno pustio same u ludom svijetu bez vesla. Pružio ime je puno alata. Duh Sveti može biti njihov stalni pratilac ako su vrijedni i sposobni poslušati Njegove poticaje. Dao im Sveto Pismo puno životnih lekcija. Pružio im je crkve da se okupljaju s onima koji imaju slična uvjerenja da bi zajedno bili jači, i podršku. Dao im je molitvu i priliku razgovarati s njim svaki put kad se uznemire. Zatim, znajući iskušenja s kojim će se suočavati i krhkost ljudskog postojanja, pružio im je Spasitelja za iskupljenje grijeha. Bez obzira na problem u kojem bi se mogli naći, postoji izlaz. Oni moraju znati tu istinu, tako da ne odustaju. Postoji toliko mnogo iskušenja vani – droge, pornografija, alkohol, seks – koji će djelovati kao sredstvo za smirenje kada se ne mogu nositi s nečim. Dajte ovoj djeci koja su vam posuđena alat koji im je potreban da pregrme uzburkane vode. Dajte im da veslo. Podsjećajte ih konstantno na ove alate, te da je očaj jedan od sotoninih alata i da tome nema mjesta u njihovim životima.

Te tri istine o našem ljubljenom Bogu će pomoći djeci tijekom njihovog života. Učiti ih je privilegija i čast. One su jednostavne, istinite, i nepromjenjive. U svijetu koji mijenja ono što naučava svakog trena, imati sigurnost je neprocjenjivo. Dajte svojoj djeci dar vjere učeći ih ove istine.

Autorica: Becky Lin Rickman; Prijevod: Blaženka Š.

NAJNOVIJE!